Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνεχίζεται η προσθήκη απινιδωτών

Παραδόθηκε απινιδωτής στο σχολικό συγκρότημα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, στο οποίο συστεγάζονται το 6ο διαπολιτισμικό δημοτικό, το 6ο νηπιαγωγείο και το 3ο γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού.

Η παράδοση του απινιδωτή έγινε από τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, στον Διευθυντή του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού σχολείου κ. Στέργιο Παπαδόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργου Σταυρίδη.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών με την χρήση απινιδωτή, την λειτουργία του καθώς και την αναγκαιότητα εκμάθησης ΚΑΡΠΑ για την διάσωση της ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει.

«Με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ ο απινιδωτής στο σχολείο και να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί, αλλά εάν αυτό συμβεί να υπάρχει η δυνατότητα με την χρήση απινιδωτή να σωθεί, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση των απινιδωτών στα σχολεία μας» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την διοίκηση του Δήμου.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή συμβούλευσε όλους τους μαθητές να μάθουν ΚΑΡΠΑ, για να σώσουν οποιονδήποτε κινδυνεύσει δίπλα τους, αλλά και να προτρέψουν και τους γονείς τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που πολύ σύντομα θα οργανώσει το Τμήμα Δημόσιας Υγείας για όλους τους δημότες.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Προκήρυξη πρόσληψης πτυχιούχων φυσικής αγωγής

@dmin

ΔΕΥΑ Παιονίας: 50 ημέρες αναμονή…για μια φωτοτυπία

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Τραυματισμός εργαζομένου καθαριότητας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα