Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή δότη μυελού οστών στην Λευκή Νύχτα

ΤοΤμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας και η Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, θα συμμετάσχουν στην 1η Λευκή Νύχτα στην πλατεία Ευόσμου, το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να λειτουργήσει σταντ ενημέρωσης και λήψης δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού των οστών, από τις 6 μ.μ. έως και τις 10 μ.μ., στην είσοδο της πλατείας Ευόσμου από την μεριά της Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.

Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή και στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πρόσληψη 74 ατόμων για καθαρισμό σχολικών μονάδων

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή

Δήμος Ωραιοκάστρου: Το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από 1 ως 30 Ιουνίου 2023

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα