Οδηγός του Πολίτη

Υπουργείο Εργασίας: Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας»

Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των στόχων του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ 2021-2025)».

Οι στόχοι αυτοί είναι:

α) η πρόληψη και καταπολέμηση έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας,

β) η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας,

γ) η ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και σε ηγετικούς ρόλους και

δ) η ενσωμάτωση διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές.

Ο «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» επικεντρώνεται στη διάδοση των εκδηλώσεων και δράσεων των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) και των Επιτροπών Ισότητας Φύλου των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΕΙΦ ΑΕΙ) προς όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Ουσιαστικά, αποτελεί ένα διαδικτυακό κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης όπου οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να  ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις επικείμενες δράσεις τους που αφορούν σε θέματα ισότητας, όσο και να ενημερώνονται συγκεντρωτικά για τις κατά τόπους εκδηλώσεις.

Στην πλατφόρμα «Ψηφιακός Χάρτης Ισότητας» (https://portal.isotita.telenavis.com/) αναρτήθηκαν ήδη οι πρώτες εκδηλώσεις, με τις οποίες εγκαινιάστηκε και τυπικά τη λειτουργία του.

Αναφορικά με τις αναρτημένες δράσεις, η πρώτη είναι η ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, γυναικών» με διοργανωτή την Ε.Ε.Σ. Παλουκίων Σαλαμίνας και συνδιοργανωτή τον Δήμο Σαλαμίνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16/3/2023 και ώρα 6.30μμ.

Η δεύτερη είναι ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με διοργανωτή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτή το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9/3/2023 και ώρα 5.00 μμ.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ευχαρίστησε τις ΔΕΠΙΣ, τις ΠΕΠΙΣ και τις Επιτροπές Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ για τις πρωτοβουλίες τους και δήλωσε ότι «η επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων είναι προτεραιότητά μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη ΓΓΔΟΠΙΦ. Το αποδεικνύουμε με τις δράσεις και τα έργα μας, ενώ συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις Επιτροπές Ισότητας των Φύλων. Υιοθετούμε μέτρα που διασφαλίζουν την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και ενισχύουν τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανδρών και των γυναικών, σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Καλυψώ Γούλα, σημείωσε: «Η δράση αυτή συμβάλλει έτι περαιτέρω στην ανάδειξη των πολιτικών ισότητας που αναλαμβάνονται σε αποκεντρωτικό επίπεδο από τις αρμόδιες επιτροπές, ενισχύοντας και ενθαρρύνοντας τη συζήτηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα ισότητας».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για τις άδειες

Ioannis Terzakis

Παράνομη η τοποθέτηση κάμερας σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας

SMS 13033: Οι έξι κωδικοί μετακίνησης που ισχύουν

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα