Οδηγός του Πολίτη

Δικαιοσύνη: Ηλεκτρονικά η παραλαβή δικαστικών αποφάσεων μέσω gov.gr

Αφορά δικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως σήμερα.

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου και Εφετείου Πειραιώς και το Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, θα μπορούν πλέον να λαμβάνονται ηλεκτρονικά μετά από ψηφιακή αίτηση, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) η οποία τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία.

Η εν λόγω εφαρμογή θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και εντάσσεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι γενικοί γραμματείς Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει διεπαφή για την είσοδο των δικηγόρων στο σύστημα, η οποία γίνεται είτε με κωδικούς taxisnet, είτε με τη χρήση της σχετικής υπηρεσίας της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων.

Αφορά δικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως σήμερα και είναι προσβάσιμη μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

Η επίμαχη εφαρμογή, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο συναρμοδίων υπουργείων, “θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και γενικότερα στη μείωση του διοικητικού φόρτου, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και πολύτιμους πόρους.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαζύγιο: Καινοτόμες αλλαγές στα δικαιώματα επιμέλειας

Διαδικασία Τακτοποίησης Αυθαιρέτου: Τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να νομιμοποιηθεί

Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα