Υπουργεία

Δικαστική Αστυνομία: Έρχονται 700 μόνιμες προσλήψεις

Ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει σε πιλοτικό στάδιο σε δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα θεσμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αλλά στη χώρα μας οι μέχρι τώρα νομοθετικές προσπάθειες δεν έχουν ευδοκιμήσει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ένστολο τμήμα της Δικαστικής  Αστυνομίας θα στελεχώνεται από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη. Στα βασικά τους καθήκοντα θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών» καθώς και «η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων.

Αντιστοίχως, με τη δημιουργία του πολιτικού-επιστημονικού κλάδου προβλέπεται η πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, το οποίο θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 600 ένστολοι που θα συγκροτήσουν το Αστυνομικό Τμήμα, και 100 υπάλληλοι που θα στελεχώσουν το Πολιτικό Τμήμα. Οι υποψήφιο θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές, υγειονομικές, γραπτές και προφορικές εξετάσεις, καθώς και αθλητικές δοκιμασίες.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 19 Ιουλίου και αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ψήφισή του από τη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο εργασίας: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

@dmin

Επίδομα 534 ευρώ: Οι δικαιούχοι και ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

@dmin

Αλλάζουν τα ΚΕΠ: Online πιστοποιητικά για όλους – Πώς θα λειτουργεί

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα