ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Αποκτά νέα πεζογέφυρα

Στη φάση κατασκευής εισέρχεται ένα νέο έργο που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των δημοτών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Υπεγράφη από τον ΟΣΕ και από τον πρόεδρο Δ.Σ. κ. Σπυρίδωνα Πατέρα, η Σύμβαση του έργου «Κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην Θεσσαλονίκη».

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α. – ΤΣΙΤΣΙΓΑΝΗ Σ. Ο.Ε. με δ.τ. ΔΙΟΛΚΟΣ Ο.Ε. από την Θεσσαλονίκη και το κόστος του έργου το οποίο ανέρχεται στο ύψος των 1.705.697,33€ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Η εγκατάσταση του εργολάβου και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή νέας μεταλλικής πεζογέφυρας, φωτιζόμενη κατά τις νυχτερινές ώρες, μήκους 91 μέτρων πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές με κλιμακοστάσια από οπλισμένο σκυρόδεμα και την τοποθέτηση ανελκυστήρων για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ , ευπαθών ομάδων, ποδηλάτων κλπ στα δύο άκρα της πεζογέφυρας.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό κ. Κ. Αχ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη και τη διοίκηση της ΟΣΕ Α.Ε., διότι έκαναν δεκτό ένα αίτημα το οποίο επί πολλά έτη εκκρεμούσε και κυριολεκτικά βρισκόταν στα «αζήτητα».

Με το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Κ. Αχ. Καραμανλή εκπονήθηκε μελέτη (δεν υπήρχε μελέτη) και εγκρίθηκε η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται για την μόνη παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νάουσας: Αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου δικτύου της ΔΕΥΑΝ ύψους 30 εκατ. ευρώ

@dmin

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Έναρξη αεροπορικών δρομολογίων της Olympic air στην Κάσο

@dmin

Παρεμβάσεις στην Δοϊράνη από την ΠΚΜ και τον δήμο Κιλκίς

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα