ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνάντηση Δημάρχου με την επιστημονική ομάδα iGEM Thrace

Τα μέλη της φοιτητικής διεπιστημονικής ομάδας iGEM Thrace 2023 είχε τη χαρά να υποδεχτεί σήμερα στο γραφείο του και να γνωρίσει από κοντά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Η 9μελής ομάδα που απαρτίζεται από φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δ.Π.Θ., Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ. και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., πρόκειται να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (internationally Genetically Engineered Machine) που στόχο έχει να δώσει ένα έναυσμα στους φοιτητές/τριες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της συνθετικής βιολογίας, ώστε να λύσουν σύγχρονα και μείζονα προβλήματα.

Η ομάδα iGEM Thrace συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό στοχεύοντας να κατακτήσει τον κόσμο της συνθετικής βιολογίας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Ειδικότερα, το επιστημονικό τους project επικεντρώνεται στην αξιοποίηση και τροποποίηση των αλληλεπιδράσεων του μικροβιώματος προκειμένου να υπάρξει μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενός μείζονος σημασίας υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που χρήζει άμεσης και δραστικής επίλυσης.

Ο δήμαρχος συζήτησε με τα παιδιά όχι μόνο για το πρωτοποριακό project τους αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια και τους απώτερους προσωπικούς στόχους που έχουν θέσει και δεσμεύτηκε να τους βοηθήσει, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με την ομάδα iGEM NOUS, που κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2021 στο Παρίσι αλλά και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο!

Φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Παρίσι στις 2-5 Νοεμβρίου 2023, και η ομάδα iGEM Thrace που στόχο έχει να κατακτήσει τη μέγιστη διάκριση, χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας, καθώς τα έξοδα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, τη μετακίνηση και διαμονή των παιδιών είναι μεγάλα.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να στηρίξετε τη φοιτητική διεπιστημονική ομάδα να φτάσει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ: https://goget.fund/3TKZIxu 

Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

@dmin

Διαδικτυακή πλατφόρμα δήλωσης δημοτικών τελών ακινήτων για όλους τους Δήμους

admin

Νέα δεδομένα στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα