Περιφέρειες

Δήμος Δάφνης Υμηττού: Η ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο!

Οι Δημότες Δάφνης Υμηττού απαιτούν να αποδοθεί στον Δήμο ο χώρος για την αξιοποίηση του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Για μία ακόμη φορά το κράτος προσπαθεί να δείξει την δύναμη του, θέλοντας να υλοποιήσει στην πράξη «αποφασίζοντας και πράττοντας» χωρίς να λαμβάνει υπόψη, τις αντιδράσεις και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ, που αντί να αποδοθεί στον Δήμο Υμηττού Δάφνης προς αξιοποίηση, η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον χώρο για την στέγαση των υπουργείων του, λες και δεν έχει δεκάδες αναξιοποίητα κτήρια για να το πράξει.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις για την υφαρπαγή της ΠΥΡΚΑΛ:

«Ακολουθώντας τα δημοσιεύματα και τις διαρροές πληροφοριών του τελευταίου διαστήματος, ο Δήμαρχος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τα σχέδια της Κυβέρνησης για μετεγκατάσταση της ΕΑΣ και αξιοποίηση των 2/3 του χώρου με πράσινο, αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσείο κλπ. Στο υπόλοιπο 1/3 του χώρου σχεδιάζεται να μεταφερθούν (σε κτήρια που, ως επί το πλείστον, θα ανεγερθούν) υπουργεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Οι πληροφορίες που μας έδωσε ο Δήμαρχος ήταν με το σταγονόμετρο, λέγοντας ότι είναι σε πρωτόλεια φάση όλα αυτά που επισήμως θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες ο Πρωθυπουργός, δηλαδή φάσκοντας και αντιφάσκοντας».

Εμείς λέμε ότι για μία ακόμη φορά ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Ξεκινάμε απ’ τα βασικά:
  1. Ο Δήμαρχος γνώριζε όλον αυτόν τον σχεδιασμό (κατά τη δική μας πληροφόρηση είναι έτοιμη ήδη η μελέτη) και δεν είχε ενημερώσει κανέναν ούτε είχε ζητήσει τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου ή αιφνιδιάστηκε και αυτός, βρισκόμενος προ ειλημμένων αποφάσεων της Κυβέρνησης;
  2. Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού θα έπρεπε να είχε καταθέσει τις καθοριστικές απόψεις του για τον τρόπο χρήσης του χώρου ή ο «πνεύμονας ζωής» που θα μπορούσε να γίνει η ΠΥΡΚΑΛ αφορά κάποιους άλλους περισσότερο από του Δημότες Δάφνης Υμηττού; Έχουν κατατεθεί τέτοιες απόψεις από τον Δήμαρχο ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου ή η Κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει ερήμην της Δάφνης Υμηττού, απαξιώνοντας Δήμαρχο και Δημότες;
  3. Ο σχεδιασμός μεταφοράς πολλών υπουργείων (οι δικές μας πληροφορίες λένε για 9 υπουργεία) με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη όρων δόμησης και αριθμό υπαλλήλων περίπου όσος ο πληθυσμός του μισού δήμου μας (15.000 άτομα) γίνεται χωρίς αντίστοιχες μελέτες (πχ κυκλοφορική μελέτη);
  4. Εγκαταλείπουμε το πάγιο, διαχρονικό και διαπαραταξιακό αίτημα για απόδοση του χώρου στους Δήμους Δάφνης Υμηττού;
  5. Τι μέριμνα έχει ληφθεί για τους εργαζόμενους στην ΠΥΡΚΑΛ που μόλις λίγες μέρες πριν τους ανακοινώθηκε ότι η εργασία τους μεταφέρεται στο Λαύριο; Μήπως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα «πυροτέχνημα» της Κυβέρνησης, που όμως θα έχει παράπλευρες απώλειες τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ;
Η ευκαιρία για τον Δήμο μας είναι ΤΩΡΑ και οι όποιες αποφάσεις ΠΡΕΠΕΙ να είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, ΜΑΚΡΥΑ από κάθε είδους συμφέροντα, που βλέπουν την έκταση ως «φιλέτο».

Δυστυχώς, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται! Με «μουλωχτές» αποφάσεις και επικοινωνιακές φιέστες, δεν ξεκινάμε καλά!

Καλούμε την Κυβέρνηση να μη διανοηθεί να παίξει στις πλάτες των Δαφνιωτών και Υμηττιωτών, στις πλάτες των παιδιών μας, ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό ή επικοινωνιακό παιχνίδι.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποβιβάζεται, υποβιβάζοντας και τον Δήμο μας, σε απλό «ταχυδρόμο» του Πρωθυπουργού.

Καλούμε όλους τους Δημότες και Κατοίκους της Δάφνης Υμηττού να είναι σε επαγρύπνηση, για να καταστήσουμε σαφές και από κοινού όλοι σε όλους ότι η ποιότητα ζωής μας και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΔΑΦΝΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΙΩΤΩΝ.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού

Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Μπόκαρης

Κώστας Αντωνιάδης

Ερρίκος Μαργαρίτης

Ανδρέας Ανδρουλάκης

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ. για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

admin

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόταση για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Δήμος Παύλου Μελά: Αιμοδοσία την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα