ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Δέλτα: Όχι στην εγκατάσταση μονάδας καύσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

Κάθετα αντίθετος  στην χωροθέτηση  και εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στα όρια της ΒΙΠΕ Σίνδου δηλώνει ο δήμαρχος  Δέλτα  Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε ιδιωτική έκταση δίπλα στα σπίτια, στη Σίνδο μελετάται η εγκατάσταση μονάδας  αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού από τα νοσοκομεία όλης  της Βόρειας Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Δέλτα ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό εγκατάστασης της μονάδας  και δήλωσε την πλήρη αντίθεση του.

«Φτάνει πια η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας . Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίζει με τη υγεία των δημοτών και των παιδιών μας. Ο σχεδιασμός αυτός δεν θα περάσει» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης .

Υπογράμμισε ότι: «η  προστασία του περιβάλλοντος για τη διοίκηση του δήμου Δέλτα είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί κόκκινη γραμμή πόσο  μάλλον όταν ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία με μια μονάδα καύσης επικινδύνων υλικών σε απόσταση μόλις  λίγων μέτρων  από κατοικίες και καταστήματα» .

Όπως  προανήγγειλε ο κ Ιωαννίδης το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ενώ θα σταλεί για γνωμοδότηση σε όλες τις αρμόδιες επιτροπές καθώς και στο τοπικό συμβούλιο Σίνδου.

Η μονάδα  αποτέφρωσης αποβλήτων υγειονομικών μονάδων που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στα όρια της ΒΙΠΕ Σίνδου,  θα δέχεται και θα επεξεργάζεται επικίνδυνα αμιγώς μολυσματικά  απόβλητα και χημικές ουσίες που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Στο μεταξύ η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Δέλτα έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση της μονάδας καθώς όπως αναφέρεται σε τεχνική έκθεση ο χώρος εγκατάστασης είναι ένα οικόπεδο σε απόσταση 200 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη: Δύο τρικαλινές μαθήτριες εναντίον των fake news!

admin

Δήμος Δέλτα: Προσφυγή του δήμου για να μπλοκάρει τη Μονάδα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙ.ΠΕ

Π.Κ.Μ και Δ.Θεσσαλονίκης προχωρούν σε ανάπλαση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα