Δήμαρχοι

Δήμος Δέλτα: Συνάντηση της Δημάρχου Γερακίνας Μπισμπινά με τον Ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη

Στο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα, στη Σίνδο, συναντήθηκαν η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και ιδρυτής του νέου πολιτικού φορέα « ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρος Κόκκαλης παρουσία του Προέδρου του ΔΣ Σπύρου Σταματάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αστικής ανθεκτικότητας. Και οι δύο τόνισαν ότι είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων για την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

Στη δήλωσή της η Γερακίνα Μπισμπινά σημείωσε: «Με τον Πέτρο Κόκκαλη μοιραστήκαμε τις κοινές αγωνίες μας για το περιβάλλον και τις ελληνικές πόλεις. Ο Δήμος Δέλτα έχει υιοθετήσει την πράσινη ατζέντα και έχει θέσει σε εφαρμογή φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις».

Ο Σπύρος Σταματάκης τόνισε ότι: «Η ευαισθησία του Πέτρου Κόκκαλη γύρω από τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι αξιοθαύμαστη και πρέπει να οδηγήσει όλους εμάς στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος με ακόμα περισσότερες ενέργειες στο δικό μας επίπεδο, της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο Πέτρος Κόκκαλης με τη σειρά του δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της Δημάρχου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση στον Πειραιά και την θητεία του στην Ευρωβουλή: «Είναι αναγκαίο να ενδυναμώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων όσο και πόρων, διαφορετικά η μάχη για την κλιματική ανθεκτικότητα και προσαρμογή θα χαθεί».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλο το Δήμο Λαγκαδά

Ioannis Terzakis

Απαγόρευση: Τέλος το Άγιος Φως κατ’ οίκον από δήμους

Ioannis Terzakis

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις μνήμης της Π.Κ.Μ

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα