Δήμαρχοι

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με την Υπουργό Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλη Κασαπίδη με αντικείμενο την καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα να καθιερωθεί αντίστοιχα με το travel pass, το νέο school pass που θα φέρνει στον τόπο μας μαθητές και μαθήτριες μέσα από επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «οφείλουμε να μετατρέψουμε τη δοκιμασία με τις πυρκαγιές σε μια νέα δυνατότητα και ευκαιρία για την τουριστική προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής μας και ολόκληρου του Έβρου καθώς μέσα από τις επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής μας και να συνεχιστεί η υψηλή επισκεψιμότητα των σχολείων σε μία περίοδο που υπάρχει τουριστική ύφεση, όπως είναι ο χειμώνας και η άνοιξη.»

Παράλληλα συζητήθηκε να δοθεί στις εκδρομές αυτές εκπαιδευτικός χαρακτήρας με στόχο οι χιλιάδες μαθητές που θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν την περιοχή, να έρθουν σε άμεση επαφή με το φυσικό τοπίο, τους ημιορεινούς όγκους της Κίρκης, του Άβαντα, την Τραϊανούπολη και το δάσος της Δαδιάς και να προχωρήσουν ανά σχολείο σε δράσεις δενδροφύτευσης κατόπιν υποδείξεως του Δασαρχείου και σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα γίνεται η διαχείριση των Λιμενικών Ταμείων από του Δήμους;

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

@dmin

Όλα τα ονόματα της νέας διοίκησης δήμου Βόλβης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα