Σώματα ασφαλείας

Ε.Α.Υ.ΘΕΣ: Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ.

Επιστολή με θέμα «Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. στις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις» προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, στους Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δημάρχους Νομού Θεσσαλονίκης, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

Είναι κοινώς αποδεκτό, τα τελευταία χρόνια, ότι το αστυνομικό προσωπικό στο σύνολό του επιφορτίστηκε με ολοένα και αυξανόμενα πάρεργα. Μολονότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε σημαντικά στις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις, η ενίσχυση αυτή δεν αποτυπώθηκε εμπράκτως σε πολλές από τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής της πόλης, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Παρακάτω θα αναπτύξουμε τους λόγους οι οποίοι επιβάλουν την περαιτέρω και στοχευμένη ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Θ. στις επικείμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις.

Αρχικά, πέραν των τεράστιων κενών, που υπάρχουν στις Διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ.  και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ραγδαία αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων σε αυτές. Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία που συλλέξαμε ως Ένωση, ο μέσος όρος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι 42,4 ετών στην Υ.ΜΕ.Τ. 42,3 και στην Υ.Α.Τ. 40,4 ετών.

Σας γνωρίζουμε επιπλέον, ότι τα κενά σε αστυνομικό προσωπικό, είναι δυσθεώρητα τόσο στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης όσο και στα Τμήματα Ασφαλείας αυτής.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία συνεχίζει να είναι αποδεκατισμένη, αφού συνολικά θα έπρεπε να αριθμεί 45 αστυνομικούς και την δεδομένη στιγμή υπηρετούν σε αυτή οριακά 20.

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να λησμονήσουμε την έναρξη των εργασιών του flyover στην πόλη μας, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη υπαρκτό κυκλοφοριακό πρόβλημα και επιβάλει την περαιτέρω ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι επίκειται μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων μας μέχρι το τέλος του έτους.

Στα πλαίσια των όσων διεξοδικά σας αναφέραμε, σας καλούμε μέσω των θεσμικών σας ρόλων, να προχωρήσετε σε μια  γενναία και ταυτόχρονα στοχευμένη  ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθόσον η κατάσταση στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής της πόλης είναι αποκαρδιωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

@dmin

Γ.Ε.Σ.: Γραφτείτε στην Εφαρμογή Επικαιροποίησης Στοιχείων Εφέδρων

@dmin

ΕΛ.ΑΣ: Κρίσεις Ταξιαρχών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα