Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη στο Φίλυρο

Εξόρμηση στο Φίλυρο, με διανομή εκλογικού υλικού και επαφές με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης με στελέχη του συνδυασμού «Ορμή Όραμα Ομάδα»

Ο κ. Τσογκαρλίδης συνάντησε πολίτες του Φιλύρου, επισκέφτηκε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής, συνομίλησε με εργαζόμενους και καταναλωτές και αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους της δημοτικής κοινότητας για το παρόν και το μέλλον του Φιλύρου και συνολικά του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο σχέδιο της παράταξης «Ορμή Όραμα Ομάδα» συγκεκριμένα για το Φίλυρο, όπου περιλαμβάνονται οι εννέα συν μία σημαντικότερες παρεμβάσεις, που δεσμεύεται να υλοποιήσει την επόμενη πενταετία, με την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Τσογκαρλίδης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Φιλύρου διένειμαν εκλογικό υλικό και έντυπο με το πρόγραμμα του συνδυασμού, συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

«Στο Φίλυρο είναι για εμάς κρίσιμο να αρχίσει η ανέγερση του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Είναι ένα κομβικό έργο για την περιοχή, ένα έργο εξωστρεφές, κοινωνικό, με υπερτοπικό αποτύπωμα για την Υγεία. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι στην ανέγερση του νοσοκομείου ο Δήμος πρέπει να είναι ενεργά παρών. Δεν μπορεί να μαθαίνουμε τις εξελίξεις για μια μείζονα υποδομή από την κυβέρνηση ή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ευτυχώς, δια στόματος πρωθυπουργού στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ μάθαμε ότι το σχέδιο προχωράει και το νοσοκομείο θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Εκείνο που εμείς ως Δήμος οφείλουμε να διασφαλίσουμε είναι η προσβασιμότητά του αφενός και αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής του νοσοκομείου.

«Πέρα όμως από το Παιδιατρικό, ως δημοτική παράταξη έχουμε αναλύσει σε ειδική εκδήλωση ήδη εδώ στο Φίλυρο τις προτάσεις μας και τον σχεδιασμό μας για την περιοχή μέσα από πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις, 13 τον αριθμό, που τις προτεραιοποιήσαμε σε εννέα βασικές. Παρεμβάσεις, οι οποίες βασίζονται σε δυο παραμέτρους: την αναπτυξιακή ώθηση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Στο Φίλυρο οι παρεμβάσεις, που προτείνουμε υπηρετούν και τις δυο αυτές παραμέτρους. Παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης σταδιακά μέχρι το τέλος της επόμενης δημοτικής θητείας και που θεωρούμε ότι θα αλλάξουν το τοπίο στη λειτουργία και την εικόνα του Φιλύρου. Θέλουμε τη στήριξή σας, θέλουμε την έμπρακτη συμφωνία σας σε αυτό το συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα του Φιλύρου. Θέλουμε την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας για να κάνουμε πράξη όλα όσα επί τόσα χρόνια αποτελούν πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά ακόμα παραμένουν ανεκπλήρωτα όνειρα», επισήμανε ο κ. Τσογκαρλίδης .

Οι εννέα προτεραιότητες του προγράμματος της παράταξης «Ορμή Όραμα Ομάδα» για το Φίλυρο είναι:

1.Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού και επιτάχυνση πράξης εφαρμογής.

2.Αξιοποίηση – Ανάπλαση Φυσικών Χώρων: Γούρνες (έναντι ΟΤΕ), Τρία Πλατάνια, έναντι της εκκλησίας.

3.Διαδημοτική συγκοινωνία – Τοπικό λεωφορείο.

4.Μελέτη συνδετήριας οδού με τη Λεωφόρο Παπανικολάου.

5.Ολοκλήρωση Δημοτικού Σχολείου.

6.Αξιοποίηση περιαστικού δάσους – Περιπατητικές διαδρομές – Μονοπάτια.

7.Νέα παιδική χαρά και αξιοποίηση του υπάρχοντος πάρκου στο άλσος.

8.Κατασκευή κυκλικού κόμβου άνωθεν του Δημοτικού Σχολείου, στην έξοδο προς Λαγυνά.

9.Τοπική δομή πολυϊατρείου στο πρότυπο του Χορτιάτη.

Οι εξορμήσεις ενημέρωσης του υποψήφιου δημάρχου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων θα είναι συνεχείς για το επόμενο διάστημα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς, σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη και στελεχών της παράταξης

@dmin

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Κασιωτών – Κασίων Δράσης»

@dmin

Παρέμβαση Πολιτών Θέρμης: «Προεκλογικός ο Απολογισμός Πεπραγμένων με χρήματα του Δήμου Θέρμης!»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα