Δημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Δήμος Ζωγράφου: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Συμμαχίας Δημιουργίας» του Δημάρχου Βασίλη Θώδα

Παρουσία εκατοντάδων, φίλων συνεργατών, υποψηφίων και κυρίως συμπολιτών, που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της πλατείας Γαρδένιας, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμαρχος Ζωγράφου και Επικεφαλής της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου», Βασίλης Θώδας έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τέλεσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Ζωγράφου, πατήρ Βενέδικτος Παπαδόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου, πατήρ Χαράλαμπος Πανόπουλος, οι οποίοι έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους στον Βασίλη Θώδα για καλή επιτυχία.

Σε μια ομιλία με παλμό υπό τον τίτλο «το κάναμε» ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και όλα όσα πραγματοποίησε. Έργα σημαντικά που ήδη έχουν αρχίσει και αλλάζουν την εικόνα της πόλης του Ζωγράφου.

Το 2019 θέσαμε τα θεμέλια
 1. Υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον οδοφωτισμό με λαμπτήρες LED εξοικονομώντας 70% ενέργεια και κάνοντας την πόλη μας φωτεινή και ασφαλής. Το κάναμε
 2. Υποσχεθήκαμε να Αλλάξουμε το στόλο οχημάτων αποκομιδής. Το κάναμε. Πήραμε και για πρώτη φορά οχήματα πολιτικής προστασίας.
 3. Υποσχεθήκαμε να Τοποθετήσουμε συστήματα υπόγειων κάδων Το κάναμε
 4. Υποσχεθήκαμε να Δημιουργήσουμε Πάρκα τσέπης Το κάναμε.
 5. Υποσχεθήκαμε να Ανακατασκευάσουμε και να πιστοποιήσουμε όλες τις παιδικές χαρές και να δημιουργήσουμε 2 καινούριες. Το κάναμε.
 6. Υποσχεθήκαμε να Επαναλειτουργήσουμε το Ρυθμό. Τον Τακτοποίησαμε, τον νοικιάσαμε και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισής του.
 7. Υποσχεθήκαμε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όπως έμεναν πριν το 2019. Το κάναμε.
 8. Υποσχεθήκαμε να εφαρμόσουμε την προσχολική εκπαίδευση και να αυξήσουμε τις αίθουσες των παιδικών σταθμών. Το Κάναμε.
 9. Υποσχεθήκαμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες. Το κάναμε. Δεν αφήσαμε κανέναν μόνο του στην Πανδημία, δημιουργώντας την  υπηρεσία «Είμαστε δίπλα σου»
 10. Υποσχεθήκαμε να ανακατασκευάσαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουμε νέους αθλητικούς χώρους. Το κάναμε.
 11. Υποσχεθήκαμε να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας. Το κάναμε. Διορθώσαμε προβλήματα δεκαετιών.
 12. Υποσχεθήκαμε να μετασχηματίζουμε ψηφιακά τον Δήμο μας. Το κάναμε και συνεχίζουμε (απομακρυσμένες πληρωμές, ληξιαρχείο)
 13. Παράλληλα, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις με λύσεις. Συστήσαμε την Ενεργειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση και για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της νέας θητείας σημειώνοντας όλα τα έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Έχουν εγκριθεί έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη περίοδο.

«Το 2023 θα σηκώσουμε τον Δήμο ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται» είπε ο Βασίλης Θώδας. «Στη νέα πενταετία, στη νέα δημοτική περίοδο θα προτείνω ένα νέο συμβόλαιο με τους κατοίκους της πόλης. Όχι κούφια λόγια» .

5 + 1 μεγάλα έργα από τα οποία τα 4 είναι σε φάση δημοπράτησης.
 • Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που έχει δει ποτέ η πόλη μας. Με έργα σε κάθε γωνιά της. Θα ανακατασκευάσουμε 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων. Θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις σε 57.740 τμ κοινόχρηστων χώρων και σε 5000 τμ πρασίνου.
 • Μέσα στο Φθινόπωρο αρχίζουν τα έργα ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης στη Πλατεία Άνοιξη και των τριών Παρακείμενων Κεντρικών Οδών (Ξηρογιάννη, Μπισκίνη, Αμφιτρίτης. Μια πλατεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα σημαντικό έργο για την πόλη, που δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς.
 • Οι εργασίες δημιουργίας ενός πρότυπου παιδικού σταθμού στο χώρο της βίλας Αγλατζιάς δυναμικότητας 100 παιδιών ξεκινάει τους επόμενους μήνες.
 • Στο άμεσο επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή πόλη, λόγω της χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ.
 • Το κτήμα Ζωγράφου, το πάρκο Ειρήνης. Ολοκληρώθηκε ήδη η οριστική μελέτη για την ανάπλαση και την ενοποίηση των χώρων περιμετρικά της Βίλας Ζωγράφου, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πάρκο 26 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης μας. Ξεπεράσαμε τα εμπόδια. Αυτοί που επιδίωκαν τη στασιμότητα και το τέλμα έχουν κριθεί ήδη από το λαό της Πόλης.
 • Και τέλος την πολυπόθητη δημιουργία 3 υπόγειων χώρων στάθμευσης

Τέλος, αναφέρθηκε στον σχηματισμό της νέας παράταξης, της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου» επισημαίνοντας πως αυτή αποτελείται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη. «Σ’ αυτόν τον συνδυασμό δεν παίζουν ρόλο οι κομματικές ταυτότητες. Θέση έχει μόνο το πάθος μας για δημιουργία στην πόλη που αγαπάμε και ζούμε», σημείωσε.

«Για εμάς υπάρχει μόνο μια πορεία. Μπροστά και ψηλά. Δεν θα ρισκάρουμε η πόλη να γυρίσει πίσω στις λογικές της μιζέριας, του μικροκομματισμού, της αδράνειας, της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας, της εγκατάλειψης, της απουσίας από τα δημοτικά δρώμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων της «Συμμαχίας Δημιουργίας». «Είναι οι στενοί μου συνεργάτες, οι άνθρωποι που μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Θώδας.

Μπορείτε να δείτε την λίστα των υποψηφίων ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη στον Χορτιάτη

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Οι 123 υποψήφιοι της «Πρωτοβουλία Αλλαγής» του Δημάρχου Γιώργου Καμπύλη

@dmin

Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας Χορτιάτη: Καταγγελία για έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης από το TV100

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα