Δημοτικές Εκλογές 2023Εγκύκλιοι

ΥΠΕΣ: Νέα εγκύκλιος για τη διενέργεια των Αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται πληροφορίες και οδηγίες για την προετοιμασία και διενέργεια της διαδικασίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023.

Περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ αναφέρονται και οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οι τελευταίοι οφείλουν να ενεργήσουν.

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Στο πρώτο μέρος παρέχονται πληροφορίες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών και έναρξης της προεκλογικής περιόδου, καθώς και για θέματα σχετικά με τους εκλογικούς καταλόγους, τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τη δήλωση και την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.
  • Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.
  • Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται ο τρόπος ψηφοφορίας και η διαδικασία διαλογής των ψήφων και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Οι 260 υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα» του Θεόδωρου Παπαδόπουλου

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Οι 123 υποψήφιοι της «Πρωτοβουλία Αλλαγής» του Δημάρχου Γιώργου Καμπύλη

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Η ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Μαρία Μανούκα στο Ελευθέριο Κορδελιό

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα