Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Debate υποψηφίων δημάρχων στον Χορτιάτη

Debate με την συμμετοχή των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών του Χορτιάτη και την εφημερίδα Χορτιάτης 570 στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων ξεδιπλώνοντας τις απόψεις τους και επιχειρηματολογώντας, επιβεβαίωσαν τον πολιτικό πολιτισμό που επικρατεί εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρουσίασε το έργο που έγινε στον δήμο, αλλά και στον Χορτιάτη, παρά τις δυσκολίες που είχε η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης τα τελευταία χρόνια με την πανδημία του covid, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

«Πάνω από 170 έργα υλοποιήθηκαν. Πετύχαμε με σκληρή δουλειά να χρηματοδοτηθούμε με πάνω από 120.000.000 € στην πλειοψηφία τους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε 1 ευρώ οι συμπολίτες μας». δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας παρουσιάζοντας τις 20 προτάσεις του συνδυασμού για τον Χορτιάτη του αύριο:

 • Το νέο αποχετευτικό δίκτυο των 9.000.000 € που ήδη λειτουργεί και μεταφέρει τα λύματα από τον Χορτιάτη στον βιολογικό της ΕΥΑΘ στο Καλοχώρι, σε μία διαδρομή 40 ολόκληρων χιλιομέτρων καθαρίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και αναβαθμίζοντας θεαματικά την περιοχή, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο
 • Το νέο γήπεδο και τα νέα Κοιμητήρια, με την αγορά 60 στρεμμάτων, τμήμα του στρατοπέδου «Καπετάν Ματαπά» σε εφαρμογή του «master plan» της διοίκησής του για την περιοχή που υλοποιεί με επιμονή και σκληρή δουλειά. Σε αναμονή είναι η υπογραφή του συμβολαίου αγοράς της έκτασης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφού η διαδικασία έφθασε στο τέλος της.
 • Τον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού, με την ανάδειξη του ιστορικού Ρωμαϊκού Υδραγωγείου που επί 19 ολόκληρους αιώνες υδροδοτούσε τη Θεσσαλονίκη, ως νέο τοπόσημο στον Χορτιάτη. Τώρα είναι η ώρα της αξιοποίησής του αφού καταργήθηκε ο βιολογικός που λειτουργούσε στον χώρο.
 • Ανάπλαση της οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου που ολοκληρώθηκε η μελέτη, εντάσσεται για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και ξεκινάει άμεσα.
 • Το νέο κλειστό Γυμναστήριο, που καθυστέρησε χρονικά για πολλούς λόγους, αλλά τώρα ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και είναι μια ιστορική «προίκα» για τον αθλητισμό της περιοχής
 • Η λειτουργία του Ιερού Ναού «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» μετά από 10 αιώνες και η ανάπλαση του χώρου ανάμεσα στους δύο ναούς ως ιστορικό πάρκο
 • Το νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης εντός και εκτός οικισμού με ψηφιακά υδρόμετρα
 • Οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους του οικισμού μέσα από το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων των 10 εκ. €
 • Το νέο Γυμνάσιο που ξεκινάει η μελέτη του
 • Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στον χώρο του Πέτρινου Γυμνασίου
 • Η διαμόρφωση δικτύου ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου στον κεντρικό οδικό άξονα
 • Η ασφάλεια στην πόλη με την από αέρος επιτήρηση με drones  24 ώρες/24ωρο.
 • Τα «Πάρκα Τσέπης» με πρόγραμμα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των γειτονιών του παραδοσιακού οικισμού με προτυποποιημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

«Κόντρα στις δυσκολίες της εποχής στον τόπο μας προχωρούν και υλοποιούνται ιστορικά έργα παντού και όλων των ειδών. Για να βελτιώσουμε και να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο τον ιστορικό Χορτιάτη» σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης που ζήτησε ακόμη την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του και μια καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη στο Φίλυρο

@dmin

Περιφερειακές Εκλογές 2023: Εκλέγονται 7 περιφερειάρχες από τους 13 στον Α΄ γύρο

@dmin

Θ.Τιρεκίδης: «Οι δημότες απαιτούν απαντήσεις από την διοίκηση του δήμου»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα