Δελτία Τύπου

Δήμος Φυλής: Το West Attica Fairville Lab στη Φυλή

Ο συνεταιρισμός εργαζομένων COMMOSPACE θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 16:00 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «FAIRVILLE: Αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των δημοκρατικών προκλήσεων μέσω της συμπαραγωγής στις πόλεις».

Βασικός στόχος του έργου Fairville στην Ελλάδα είναι η διερεύνηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ανισοτήτων σε διαφορετικές περιοχές και γειτονιές της Δυτικής Αττικής, ο συλλογικός εντοπισμός και αποτύπωσή τους, και προοπτικά η συνδιαμόρφωση προτάσεων και δράσεων για την αντιμετώπισή τους.

Με αυτό το σκοπό, μια σειρά τοπικών συμμετοχικών εργαστηρίων στις διαφορετικές περιοχές της Δυτικής Αττικής οργανώνεται στη μορφή διαδοχικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων συμμετοχικής έρευνας και χαρτογράφησης.

Ο πρώτος σταθμός των τοπικών εργαστηρίων είναι ο Δήμος Φυλής με εναρκτήριο αντικείμενο συζήτησης και διερεύνησης την ιστορία και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και τις ανισότητες που αναπτύσσονται σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Το πρόγραμμα του κύκλου τοπικών εργαστηρίων στη Φυλή διαμορφώνεται ως εξής:

  • 24 Φεβρουαρίου 2024: Παρουσίαση και συζήτηση της ιστορίας του ΧΥΤΑ Φυλής (Θωμάς Μπιζάς, Δυτικό Μέτωπο) – Αναγνώριση Περιοχής και Τοπικών Προβλημάτων
  •  9 Μαρτίου 2024:  Τοπικές ιστορίες και βιώματα – Συλλογή τεκμηρίων
  • 30 Μαρτίου 2024: Συλλογική ιστορική καταγραφή και χαρτογράφηση – Σύνθεση

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσες και όσους κατοικούν στην περιοχή ή ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συζήτηση. Σας περιμένουμε με χαρά το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια 133 41).

Τοποθεσία εκδήλωσης: ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την ομάδα ΕΔΩ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνταξιούχοι σε Μητσοτάκη: Εμπαιγμός και κοροϊδία δεν είμαστε ζητιάνοι

@dmin

Δήμος Κατερίνης: Ανακοίνωση του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης για το δυστύχημα στα Τέμπη

@dmin

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται επικίνδυνα αλλαντικά!

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα