Δήμοι

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Επίσκεψη κινητών ιατρικών μονάδων του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος βρέθηκαν στην Η.Ν. Κάσο από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, αποτελούμενες από τις ειδικότητες του Καρδιολόγου , Ορθοπεδικού, Γυναικολόγου, Οφθαλμίατρου, Οδοντίατρου, Γενικού Χειρουργού, Παιδίατρου, Γενικού Ιατρού – Διαβητολόγου και μέσω τηλεδιάσκεψης του Ψυχολόγου, Διαιτολόγου και του Νευρολόγου.

Στην 163η  αποστολή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας προληπτικής ιατρικής του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εξυπηρετήθηκαν 401 κάτοικοι της Η.Ν. Κάσου  με την ολοκλήρωση 901 ραντεβού και την πραγματοποίηση εξετάσεων:

  • Ψηφιακής τρισδιάστατης μαστογραφίας.
  • Μέτρησης οστικής πυκνότητας,
  • Έλεγχος και υπέρηχος προστάτη, Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού,
  • Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδες).
  • Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος.
  • Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση.
  • Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση.
  • Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση.
  • ενηλίκων
  • Έλεγχος Πτώσεων κ.α .

Στην εν λόγω αποστολή πραγματοποιήθηκε επίσης εθελοντική αιμοδοσία όπου συγκεντρώθηκαν 37 μονάδες αίματος δημιουργώντας μια ακόμα τράπεζα αίματος για την εξυπηρέτηση των Κασιωτών στον Π.Γ. Νοσοκομείο Αττικόν.

Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου ιδιαιτέρα ικανοποιημένος  από την εξυπηρέτηση  των κατοίκων της Η.Ν. Κάσου, ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της αποστολής ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό αλλά  και  τα μέλη της γραμματειακής υποστήριξης.

Ευχαρίστησε επίσης  για την  σημαντική τους συμβολή στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού το προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου, τους υπηρετούντες στον Λόχο Κασιωτών  Αγωνιστών και ιδιαιτέρως τον διοικητή  Λεωνίδα Κιουσένδερλη, την Νικολέτα Σοφίλλα για το κλείσιμο των ηλεκτρονικών ραντεβού και τον οδηγό του Δήμου Η.Ν. Κάσου  Γιώργο Β. Περσελή για την συμβολή του στην μετακίνηση των εξεταζόμενων προς το ΠΠΙ Κάσου

Κλείνοντας τόνισε ότι για την Δημοτική Αρχή ο τομέας της υγείας στο νησί αποτελεί προτεραιότητα καθώς η Ηρωική Νήσος Κάσος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υποστελέχωση του τοπικού ιατρείου και παρά τις οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες το ΠΠΙ Κάσου παραμένει υποστελεχωμένο .

Τέτοιου είδους δράσεις λοιπόν από ιατρικές ομάδες σαν  τις κινητές μονάδες του Ιδρύματος πλήρως εξοπλισμένες δίνουν πνοή ζωής στα νησιά μας και επιτελούν σοβαρό κοινωνικό έργο παρέχοντας υπηρεσίες κομβικής σημασίας και αναγκαίες για τους ακρίτες μας και για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νέας Προποντίδας: Τοποθετήθηκε το γλυπτό Μέλισσα στην παραλία Ν. Μουδανιών

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: «Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τοποθέτηση διοδίων στο Δερβένι

@dmin

Άδεια εφαρμογής Novoville για το Δήμο Βόλου

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα