ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Για την Κάσο προορίζεται ένα από τα νέα σκάφη του λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό

Στην προμήθεια έντεκα νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μέσω χρηματοδότησης ύψους 6,6 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων 2021-2027.

Ένα από αυτά προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Ηρωικής Νήσου Κάσου

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προέβη στο συντονισμό των αρμόδιων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών για την εκκίνηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που αφορούσαν την χρηματοδότηση και την διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια επιπλέον έντεκα νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό.

Η προμήθεια των εν λόγω σκαφών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης, με το πρώτο να παραδίδεται εντός τεσσάρων μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και τα υπόλοιπα, ένα σκάφος ανά δύο μήνες.

Τα έντεκα αυτά νέα σκάφη θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές:

Θάσου, Ψαρών, Άγιου Ευστράτιου, Φούρνων, Κέας, Λειψών, ΚΑΣΟΥ, Βόρειας Εύβοιας, Χώρας Σφακίων, Ιεράπετρας και Ζακύνθου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σκαφών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές είναι τα εξής:

  • Ολικό Μήκος: Άνω των 11,00 μέτρων.
  • Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 40 κόμβων.
  • Οικονομική Ταχύτητα: Άνω των 33 κόμβων.
  • Μέγιστη εμβέλεια με την οικονομική ταχύτητα: Άνω των 300 Ν.Μ.
  • Αριθμός Επιβαινόντων: 10 άτομα.
  • Μέσο πρόωσης: Δύο (02) σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες Diesel.

Τα νέα σκάφη στις περιοχές που θα διατεθούν θα επιτελέσουν τον διττό τους ρόλο που είναι να περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά και να αναλαμβάνουν καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Όπως είναι γνωστό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διαθέτει σήμερα έναν στόλο οκτώ περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό που έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του Ε.Κ.Α.Β. και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

Ο  Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος αφού εξέφρασε  κατ’  αρχήν  τις ευχαριστίες  του προς την Γενική  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι πρωτοποριακή και αξιόλογη παρέχει δε ένα  αίσθημα  υγειονομικής ασφάλειας  προς τους κατοίκους του νησιού αλλά παράλληλα θωρακίζει τα νότιο – ανατολικά μας σύνορα που είναι ιδιαιτέρως  ευαίσθητα μετά την υπογραφή του παράνομου Τουρκο-λιβυκού μνημονίου .

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Δύο χιλιάδες βιβλία στέλνει στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

@dmin

Δήμος Νέας Προποντίδας: Το Μετοχιακό Συγκρότημα Νέας Τρίγλιας εκπέμπει SOS

@dmin

Δήμος Πατρέων: Εφαρμογή στάθμευσης στο κέντρο μέσω εφαρμογής «Πάτρα Στάθμευση»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα