Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: 7ημερη Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία  με το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας συνδιοργανώνουν την Ανοιξιάτικη Αιμοδοσία του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 16/4/2022 έως και τις 22/4/2022 σε αίθουσα του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ Κορδελιού (Σμύρνης 25, Κορδελιό).

Πληροφορίες για υποψήφιους αιμοδότες:
 • Μπορείτε να αιμοδοτήσετε για οποιονδήποτε ασθενή, για σύλλογο αιμοδοτών ή εθελοντικά.
 • Εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορούν να αιμοδοτήσουν.
 • Δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος του ιού COVID-19.
 • Μπορείτε να αιμοδοτήσετε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, εφόσον αισθάνεστε καλά.
Ωράρια αιμοληψιών στο ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
 • Σάββατο του Λαζάρου 16/04: 08:30-14:00
 • Κυριακή των Βαΐων 17/04: 08:30-14:00
 • Μεγάλη Δευτέρα 18/04: 12:00-19:00
 • Μεγάλη Τρίτη 19/04: 12:00-19:00
 • Μεγάλη Τετάρτη 20/04: 12:00-19:00
 • Μεγάλη Πέμπτη 21/04: 12:00-19:00
 • Μεγάλη Παρασκευή 22/01: 08:30-14:00
ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Παράλληλα, όλες τις ημέρες της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται λήψη δειγμάτων από υποψηφίους δότες μυελού οστών, σε συνεργασία με τον σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Χιλιάδες ασθενείς με απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες που μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση, εξαρτώνται από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών Μυελού των για να βρουν συμβατό δότη και να σωθεί η ζωή τους.

Οι ασθενείς χρειάζονται δότες που να έχουν την κατάλληλη ιστοσυμβατότητα. Αν και υπάρχουν εκατομμύρια εγγεγραμμένοι δότες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τούτοις πολλοί ασθενείς (τουλάχιστον ένα ποσοστό 20%) εξακολουθούν να μην μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Συγκέντρωση υλικών για το Μουσείο Σχολικής Ζωής Κορακοβουνίου

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα