Παιδεία

ΔΙΠΑΕ: «Όχι» στις συγχωνεύσεις και από τους καθηγητές

Ο σύλλογος των καθηγητών του ΔΙΠΑΕ από κοινού µε το σύλλογο εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους, σε µια προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκύψουν από τις προτεινόμενες αλλαγές διοργανώνουν σήμερα συνέντευξη τύπου.

Μετά από τους φοιτητές που πραγματοποίησαν χθες μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σήμερα οι καθηγητές του ΔΙΠΑΕ (ΕΣΔΕΠ) δίνουν συνέντευξη Τύπου για να καταδικάσουν τις συγχωνεύσεις.

«Η διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή του ∆ΙΠΑΕ κατέθεσε αιφνιδιαστικά πρόταση κατάργησης, συγχώνευσης και µμετακίνησης τμημάτων του πανεπιστημίου. Η πρόταση αυτή αφενός δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική / ακαδημαϊκή λογική, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τις κατατεθειμένες προτάσεις των τμημάτων και των σχολών του Πανεπιστημίου», τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ακαδηµαϊκή κοινότητα του ∆ιεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας (∆ΙΠΑΕ) η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσει νέο νόµο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος θα περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, και την «αναδιάρθρωση του ακαδηµαϊκού χάρτη της χώρας. Η διορισµένη από το Υπουργείο Παιδείας ∆ιοικούσα Επιτροπή του ∆ΙΠΑΕ κατέθεσε αιφνιδιαστικά πρόταση κατάργησης, συγχώνευσης και µετακίνησης τµηµάτων του πανεπιστηµίου.

Η πρόταση αυτή αφενός δεν βασίζεται σε καµία επιστηµονική/ακαδηµαϊκή λογική, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τις κατατεθειµένες προτάσεις των τμημάτων και των σχολών του Πανεπιστημίου για την ουσιαστική αναβάθµισή της εκπαίδευσης και της έρευνας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες φοιτητές.

Ο ΕΣ∆ΕΠ ∆ΙΠΑΕ, από κοινού µε το σύλλογο εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ∆ΙΠΑΕ σε µια προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα που θα προκύψουν από τις προτεινόμενες αλλαγές και να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους για την πραγματική αναβάθμιση του ∆ΙΠΑΕ και των ΑΕΙ γενικότερα, διοργανώνουν συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στις 10:00, στην αίθουσα του 7ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης”.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχολεία: Στις 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια

@dmin

Σχολεία: Ανοίγουν με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα

@dmin

Τα πρώτα βραβεία «Μαθητικής Καινοτομίας Ιωάννης Παπαευσταθίου»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα