Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Αναζητά διαμερίσματα για το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Οι Δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά ως τελικοί δικαιούχοι, σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ Κ.Ο.Υ.Ν ως φορέα διαχείρισης, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με συνολική χρηματοδότηση 450.000,00€.

Δεδομένου ότι η καταβολή της Ά δόσης χρηματοδότησης του προγράμματος έχει καταβληθεί, οι εξυπηρετούμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία αναζήτησης κατοικιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνονται σε ιδιοκτήτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της πόλης, οι οποίοι αναζητούν μισθωτές για τα διαμερίσματα τους, να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί τους ώστε να προχωρήσουνε σε συνεργασία.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
  • Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.
  • Η κινητοποίηση για επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μηνών, την κάλυψη βασικών δαπανών για αγορά οικοσκευών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες.

Στο πρόγραμμα πρόκειται να ενταχθούν είκοσι μεμονωμένες περιπτώσεις και πέντε οικογένειες. Επιπλέον, τέσσερις ωφελούμενοι πρόκειται να επιδοτηθούν με το συνολικό κόστος της αμοιβής τους, προκειμένου να ενταχθούν σε επιχειρήσεις αποκτώντας έτσι εργασιακή εμπειρία και εισόδημα, τρεις ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν για να καταρτιστούν σε αντικείμενο της επιλογής τους ενώ υπάρχει η δυνατότητα ένας ωφελούμενος να επιδοτηθεί για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στόχο για την βέλτιστη λειτουργία του προγράμματος αποτελεί και η ανάπτυξη συνεργιών με φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της υποστήριξης ατόμων που στερούνται κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Νανά Μιχαλοπούλου: Υπεύθυνη Υλοποίησης Προγράμματος για την ΑΡΣΙΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310534652
Ε-mail: nana.michalopoulou@arsis.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό των πολιτών»

Ioannis Terzakis

Δήμος Δέλτα: Σύσκεψη για την καθαριότητα

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα