Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εγκαινιάζεται το 24ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου

Την Δευτέρα 11.9.2023 στις 10.00 πμ εγκαινιάζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, το Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Σταυρίδη, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα πρότυπο σε υποδομές και εγκαταστάσεις, το οποίο κατασκευάστηκε πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου, σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο.

Περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα και γήπεδο μπάσκετ στον αύλειο χώρο και παρέχει πλήρη πρόσβαση στα άτομα με αναπηρίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ».

«Εγκαινιάζουμε και παραδίδουμε το 24ο Δημοτικό σχολείο στους μαθητές μετά από σειρά τεχνικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για τις οποίες δεν ευθυνόταν η Διοίκηση του Δήμου. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά, σχεδιάζουμε το μέλλον δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες της Νέας Γενιάς. Παραδίδουμε στην μαθητική κοινότητα του δήμου μας ένα πραγματικό στολίδι για την δημόσια εκπαίδευση. Ένα δημόσιο πολυδύναμο εκπαιδευτικό συγκρότημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα πρότυπο έργο εκπαιδευτικής υποδομής, για την ανέγερση του οποίου όλοι οι συντελεστές δημιουργίας του είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Το 24ο αναμφίβολα είναι ζωτικής αξίας και μετά από πολλά χρόνια δίνει μια ανάσα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας, στην Σχολική Στέγη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Μανδαλιανός.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ,θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Σταυρίδης

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Yπηρεσίες Υγείας κατ’ οίκον από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ioannis Terzakis

Δήμος Ωραιοκάστρου: Κλειστό παραμένει το δημαρχείο λόγω κρουσμάτων

Δήμος Δέλτα: Πρόσληψη 42 ατόμων για καθαρισμό σχολικών μονάδων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα