Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δήμαρχος ο Κ. Μανδαλιανός αλλά…

Κατά καιρούς πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις από διάφορους οργανισμούς, είτε για λογαριασμό υποψηφίων, είτε καθαρά για να δώσουν το στίγμα της πορείας εκάστοτε δημάρχου, κυβέρνησης κλπ.

Η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που πραγματοποιείται, φυσικά δεν «προδικάζει», ούτε «προβλέπει» το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, καθώς στην κάλπη τον τελευταίο λόγο πάντα έχει ο δημότης, ή ο πολίτης.

Αυτός και μόνο, καλείται να αποφασίσει αν με την θετική ψήφο θα εκφράσει την ικανοποίηση του για τα πεπραγμένα της διοικούσας αρχής, ή αν θα χρησιμοποιήσει την αρνητική ψήφο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας – τιμωρίας, ή ως μέσο για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Interview για λογαριασμό της ειδησεογραφικής σελίδας Politic.gr κατέγραψε τις απόψεις των πολιτών για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο Κλεάνθης Μανδαλιανός από το 2019.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που προέκυψε από τα δεδομένα της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών εμφανίζεται μία θετική προτίμηση προς το πρόσωπο του νυν Δημάρχου κ. Μανδαλινού, για μία δεύτερη θητεία του, στον Δημαρχιακός θώκο.

Αν και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πολιτών τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του κ.Μανδαλιανούείναι εμφανές από τα αποτελέσματα πως οι πολίτες ακόμη περιμένουν να δουν «έργο» από τον δήμαρχο, καθώς το 64.8% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη δημοτική αρχή.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των δημοτών (49.8%) τάσσεται υπέρ μιας ακόμη θητείας της ήδη υπάρχουσας δημοτικής αρχής.

Μάλιστα, αναλυτικότερα η επανεκλογή του Μανδαλιανού συναντά υψηλότερη απήχηση στην δημοτική ενότητα Κορδελιού (54.3%), λόγω της τοποθέτησης ως Αντιδημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, του Νέστορα Λαφαζανίδη.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των υποψήφιων δημάρχων, περίπου ένας στους δύο ψηφοφόρους του Κλεάνθη Μανδαλιανού (55%) επιθυμεί την επανεκλογή του. Αναλυτικότερα, ενώ ο ίδιος φαίνεται πως έχει απωλέσει το 43% των ψηφοφόρων του, ωστόσο έχει καταφέρει να διεμβολίσει τις άλλες παρατάξεις.

Τέλος, οι ψηφοφόροι που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τον υποψήφιο Ι. Καμαρινό εμφανίζονται λιγότερο υποστηρικτικοί στο πρόσωπο του κ. Μανδαλιανού, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του Π. Σούλα.

Δυσαρέσκεια και αρνητική εικόνα

Παρόλο που η Δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.gr δείχνει μία θετικότητα προς το πρόσωπο του νυν Δημάρχου κ.Μανδαλιανού, τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, και σίγουρα μόνο περίπατος δεν θα είναι η διεκδίκησή του Δημαρχιακού θώκου, καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια των δημοτών, που έχει αποτυπωθεί σε μία δεύτερη Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα ditika.gr .

Οι κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την εικόνα της καθαριότητας αλλά και από το έργο της δημοτικής αρχής που ανέλαβε τα ηνία του δήμου από τις εκλογές του 2019, σε ποσοστό 85%, αξιολογώντας το έργο του δήμου στην καθαριότητα ως αρνητικό, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και το έργο στην καθαριότητα το 71% των πολιτών κρίνει το έργο αρνητικά και το 14% μάλλον αρνητικά την εικόνα που επικρατεί στην καθαριότητα σε Εύοσμο και Κορδελιό. Μόλις το 10% το κρίνει μάλλον θετικά και το 5% πολύ θετικά.

Την εξυπηρέτηση από τις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου το 69% την κρίνει πολύ αρνητικά και το 16% μάλλον αρνητικά. Αντίθετα, μόλις το 9% κρίνει την εξυπηρέτηση από τις δημοτικές υπηρεσίες μάλλον θετικά και το 2% πολύ θετικά, ενώ ένα ποσοστό 4% απάντησε πως δεν έχει άποψη.

Τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του δήμου (Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης, παιδικοί σταθμοί κ.α.) οι κάτοικοι του Ευόσμου και του Κορδελιού απάντησαν: το 69% τις κρίνει πολύ αρνητικά και το 17% μάλλον αρνητικά. Μόλις το 7% τις κρίνει μάλλον θετικά και το 2% πολύ θετικά, ενώ ένα 5% απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση πως δεν έχει άποψη.

Στην ερώτηση σε ποιους από τους παρακάτω τομείς τα καταφέρνει καλύτερα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου (καθαριότητα, τεχνικά έργα, κοινωνικές υπηρεσίες, πράσινο και περιβάλλον, εξυπηρέτηση, δεν έχω άποψη) οι πολίτες σε ποσοστό 66% απαντούν πως δεν έχουν άποψη. Αμέσως μετά ακολουθεί με 14% το πράσινο και το περιβάλλον, από 6% θετικές απαντήσεις έχουν η εξυπηρέτηση του δημότη και η καθαριότητα και από 4% οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα τεχνικά έργα.

Αντίθετα, στην ερώτηση σε ποιους τομείς δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά ο δήμος σας ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 43% το καθένα η καθαριότητα και τα τεχνικά έργα, ακολουθεί με 7% το πράσινο και το περιβάλλον, με 2% η εξυπηρέτηση του δημότη και με 1% οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ ένα 5% απάντησε πως δεν έχει άποψη.

Στην ερώτηση «Πώς κρίνετε τη θητεία και το έργο της δημοτικής αρχής από τις τελευταίες εκλογές μέχρι σήμερα;» το 75% των πολιτών απάντησε πολύ αρνητικά και το 13% μάλλον αρνητικά (σύνολο 88%). Μόλις ένα 8% απάντησε μάλλον θετικά και το 4% πολύ θετικά (σύνολο 12%).

Τέλος στην ερώτηση θα λέγατε πως ο δήμαρχος σας… τα πάει χειρότερα από αυτό που περιμένατε απάντησε το 76%. Τα πάει όπως τα περιμένατε απάντησε το 15%, τα πάει καλύτερα από αυτό που περιμένατε το 8% και δεν έχω άποψη εξέφρασε το 1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Ανεξαρτήτως της όποιας δημοσκόπησης βλέπει το φως της δημοσιότητας, καλό θα ήταν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από ανάλογες έρευνες, να προβληματίζουν τους Δημάρχους. Να τους παρακινούν να αφουγκράζονται τους δημότες, σκύβοντας πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, γιατί όπως αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου, τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο πολίτης την ημέρα των εκλογών.

Ευχαριστούμε τα ειδησεογραφικά site Politic.gr και  ditika.gr για την ευγενική παραχώρηση του υλικού της έρευνας τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Αναστολή λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και πολιτιστικών χώρων

@dmin

Δήμος Αγρινίου: Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Υπεγράφη σύμβαση για το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στο Ζαγκλιβέρι

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα