Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πρόγραμμα ανάπτυξης και επενδυτικού σχεδίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης και επενδυτικού σχεδιασμού της Εταιρείας Διανομής Αερίου στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ., Λεωνίδας Μπακούρας στο Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό στη συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Παρόντες σε αυτήν ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ισαάκ Ξανθόπουλος καθώς και στελέχη της εταιρείας.

Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και στις προοδευτικές συμβάσεις σύνδεσης στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, οι οποίες στις 31/03/2022 έφταναν στις 28.263, με το δίκτυο χαμηλής πίεσης να ανέρχεται στα 120χλμ., από τα 186.500 χλμ. οδικού δικτύου του Δήμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το 72% του πληθυσμού κάνει χρήση φυσικού αερίου, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 63% στα διαμερίσματα.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επεσήμανε ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα προχωρήσει η ενεργοποίηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων σε 5 δημοτικά κτίρια (Τεχνική Υπηρεσία, 2ος Παιδικός Σταθμός Ευόσμου, 4ος Παιδικός Σταθμός Ευόσμου, 9ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, 32ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου).

Από την πλευρά του ο κ. Μανδαλιανός επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης του δικτύου στην περιοχή άνωθεν του Περιφερειακού, όπου υπάρχει πληθώρα αιτημάτων για εγκατάσταση φυσικού αερίου, με τον κ. Μπακούρα να διαβεβαιώνει ότι είναι στον άμεσο σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία έως το 2025 θα δαπανήσει 3,3 εκ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου σε όλο το Δήμο.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πρόθεση της εταιρείας να συμβάλει στην αναβάθμιση δημοτικών χώρων και συγκεκριμένα πρότεινε τη βελτίωση και τον καλλωπισμό του πάρκου Μουσών και τη συντήρηση του μέχρι του τέλους, επισημαίνοντας πως η προσφορά της εταιρείας στο Δήμο και τους πολίτες θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με νέες χορηγίες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μπακούρα και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενώ ζήτησε να διευρυνθεί η συνεργασία των υπηρεσιών της εταιρείας με τις υπηρεσίες του Δήμου, σχετικά με τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών της, προκειμένου να αποφεύγεται το φαινόμενο να σκάβει η εταιρεία αμέσως μετά από παρεμβάσεις  βελτίωσης του Δήμου στο οδικό του δίκτυο, ενώ θα μπορούσαν να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Χαλκηδόνας: Προμήθεια σαράντα νέων αυτόματων απινιδωτών

@dmin

Covid-19: Νέα κρούσματα σε σχολεία Θεσσαλονίκης

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Συνάντηση Δημάρχου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα