Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πρώτη καταδικαστική απόφαση για τη δυσοσμία

Κατηγορούμενος για ρύπανση, που οδήγησε σε υποβάθμιση περιβάλλοντος, ήταν πρώην πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Δύο ποινικές υποθέσεις με κατηγορούμενους στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων, σχετικά με τη συνεχιζόμενη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη την Πέμπτη.

Οι δύο υποθέσεις αφορούν σε πράξεις και παραλείψεις της εταιρείας σε ότι αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως το 2018 και βασίζονται σε εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος και μηνυτήριες αναφορές κατοίκων της περιοχής. Παράσταση πολιτικής αγωγής άσκησε και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση για το πρόβλημα της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα με τη δυσοσμία συνεχίζεται, πρόσφατα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλ. Μανδαλιανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ. Γιουτίκας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, κρίνοντας αναγκαία τη διενέργεια νέων μετρήσεων, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η σημερινή κατάσταση και να συγκριθεί με τη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από τον πρώτο κύκλο μετρήσεων, καθώς αυτές είναι που θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο είναι προγραμματισμένη και άλλη δίκη μετά τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου.

Πηγή: dikastiko.gr,  ΕΡΤ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πατρέων: Η απάντηση για τις καταγγελίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ενίσχυση συνεργασιών και δράσεων για την προώθηση υιοθεσίας αδέσποτων

@dmin

Καταργείται στους ΟΤΑ ο προληπτικός έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα