Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: « Θεμελιώνεται και ξεκινά η ανέγερση του 25ου Ολοήμερου δημοτικού σχολείου στον Εύοσμο»

Η Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την Δευτέρα 2-10-2023 θεμελιώνει το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το οποίο θα δώσει μία  ανάσα στο σοβαρό πρόβλημα της σχολικής στέγης στην προβληματική περιοχή άνωθεν της περιφερειακής, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη έργων υποδομής.

Την τελετή θεμελίωσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00πμ. παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε στις 26.07.2023, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι εξακόσιες εξήντα (660) ημερολογιακές ημέρες, και ο ανάδοχος υλοποίησης του έργου είναι η «ΤΡΙΕΔΡΟΣ ΑΤΕ». Το 25ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου πρόκειται να ανεγερθεί, σε οικόπεδο εμβαδού 3.952,34 τ.μ., στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη στον Εύοσμο στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου.

Το διώροφο κτήριο με υπόγειο, θα αποτελείται από τέσσερις ενότητες:
 • την ενότητα των χώρων διδασκαλίας,
 • την ενότητα των χώρων διοίκησης ,
 • την ενότητα των κοινόχρηστων χώρων και
 • την ενότητα των βοηθητικών χώρων.

Το συνολικό εμβαδόν του κάθε επιπέδου ανέρχεται σε 1.137,57 τ.μ.

Οι χρήσεις που εξυπηρετούν την διοίκηση είναι :
 • Γραφείο διευθυντή-υποδιευθυντή
 • Γραφείο δασκάλων
 • Γραμματεία – φωτοτυπείο-αρχείο
 • Χώρος αναμονής μαθητών
 • Μικρά γραφεία-ιατρείο-αναρρωτήριο
 • Γραφείο συλλόγου γονέων και μαθητικών κοινοτήτων
 • WC προσωπικού

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, το εργαστήριο φυσικών επιστημών και το εργαστήριο αισθητικής αγωγής και τέσσερα WC.

Παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και θα δημιουργηθούν χώροι άθλησης (γήπεδο Μπάσκετ/ Βόλεϊ), ενώ θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης οχήματος από την κύρια είσοδο του οικοπέδου προς το κτίριο σε περίπτωση ανάγκης, θέσεις για την εξυπηρέτηση των οχημάτων του προσωπικού και ΑΜΕΑ .

«Η παιδεία είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση με άμεση απόδοση και σταθερά αναπτυξιακά και ανταποδοτικά οφέλη προς όλους. Όπως κάθε μεγάλο έργο πέρασε κι αυτό από τα σαράντα κύματα της κριτικής, έπεσε πολύ μελάνι, ακούστηκαν και γράφθηκαν πολλά, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά σε λίγες μέρες όλα αυτά θα ξεχαστούν. Η ανέγερση του 25ου θα δώσει τις απαντήσεις σε κάθε κακοπροαίρετη κριτική. Τα έργα δεν κρύβονται. Τα έργα δεν είναι λόγια, είναι αποδείξεις προθέσεων και πράξεων, είναι η αλάνθαστη γλώσσα της αλήθειας για το παρόν και το μέλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Επίσης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις προηγούμενες διοικήσεις για την συμβολή τους καθώς επίσης και τους συνεργάτες του για την επιτυχή και άριστη ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία δυστυχώς χρειάσθηκε περισσότερο χρόνο λόγω της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το νέο Προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής δήμου Θέρμης

admin

Οδηγός νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων

admin

Δήμος Δέλτα: Ξεκινά ο νέος κύκλος εθελοντικής αιμοδοσίας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα