Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη η καμπάνια «Zero Stray Pawject» ηλεκτρονικής σήμανσης ζώων συντροφιάς με επιδότηση

Να σημανθούν ηλεκτρονικά με την τοποθέτηση ειδικού μικροτσίπ μέσω επιδότησης δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχει στόχο η καμπάνια που υλοποιεί η  Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία και την οικονομική χορηγία της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωικής Οργάνωσης Zero Stray Pawject.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

«Με την υλοποίηση δράσεων και με στοχευμένες ενέργειες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, που δυστυχώς είναι πολύπλευρο. Ένα σημαντικό βήμα είναι να σημανθούν ηλεκτρονικά τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία. Συνεργαζόμαστε με την Μη Κερδοσκοπική Φιλοζωική Οργάνωσης Zero Stray Pawject, η οποία επιδοτεί την τοποθέτηση ειδικού μικροτσίπ στα ζώα συντροφιάς. Οι κηδεμόνες των ζώων θα μπορούν με μικρό κόστος, μόλις 8 ευρώ, να τσιπάρουν τα ζώα τους», τόνισε η Αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Ευαγγελία Δρόσου.

Η κ. Δρόσου μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, επισημαίνοντας πως η διοίκηση του Δήμου έχει προϋπολογίσει για φέτος πολλαπλάσια κονδύλια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, με στόχο να αμβλυνθεί το πρόβλημα.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, Παύλος Παπαδόπουλος. Τόνισε πως η Ελληνική Αστυνομία συνεργάζεται με τον Δήμο Ωραιοκάστρου και τα φιλοζωικά σωματεία, διενεργεί ελέγχους και επιβάλει πρόστιμα όταν καταγράφονται παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς. «Καλούμε τους πολίτες να μας αναφέρουν, έστω και ανώνυμα, περιστατικά που αφορούν σε επιθετικά ζώα συντροφιάς ή περιπτώσεις που δεν τηρείται η νομοθεσία για τα ζώα, ώστε να επιλαμβανόμαστε. Η πρόληψη πολλές φορές είναι σημαντική και βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ενός προβλήματος», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Παντελής Κοσμίδης, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Zero Stray Pawject, μίλησε για την καμπάνια σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων, σημειώνοντας πως η οργάνωση συνεργάζεται με δεκάδες Δήμους σε όλη την Ελλάδα, επιδοτώντας την τοποθέτηση μικροτσίπ σε ζώα και υλοποιώντας διάφορες δράσεις, με σκοπό να επιτύχουν αρχικά τη μείωση του αριθμού και στο σύντομο μέλλον την εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων και γατών εκτός δομών φιλοξενίας.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Ωραιοκάστρου Spectral Stray Action, Ιωάννα Κατιρτζίδου και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Στην καμπάνια σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς συμμετέχουν οι κτηνίατροι από την Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας η Γαρυφαλλιά Νίκα και από την Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας ο Ανέστης Καραμήτρος και από την Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου ο Γιώργος Παντούλας.

Η κ. Νίκα και ο κ. Καραμήτρος παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και επισήμαναν τη σημασία της σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ως προς την καλύτερη διαχείριση και των αδέσποτων ζώων.

Πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία υπό την διαχείριση του Υπουργείου Εσωτερικών το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), ένας σημαντικός πυλώνας παρακολούθησης και ελέγχου των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

Για την προώθηση της ηλεκτρονικής σήμανσης των δεσποζόμενων ζώων ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξασφάλισε τη συνεργασία και την οικονομική χορηγία της Μη Κερδοσκοπικής Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Zero Stray Pawject, με επιδότηση της τοποθέτησης microchip σε 1.000 ζώα ιδιοκτησίας δημοτών του Δήμου.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου καλείται να καταβάλλει στον κτηνίατρο για τη ηλεκτρονική σήμανση μόνο το μειωμένο ποσό των 8 ευρώ ανά ζώο και το υπόλοιπο της αμοιβής επιδοτείται από την ΜΚΟ Zero Stray Pawject.

Η προωθητική εκπτωτική ενέργεια αφορά δεσποζόμενα σκυλιά και γάτες δημοτών του Δήμου Ωραιοκάστρου, είναι διαθέσιμη μέχρι εξαντλήσεως του συνολικού αριθμού των 1.000 σημάνσεων και παρέχεται μόνο από συγκεκριμένα συνεργαζόμενα κτηνιατρεία, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν με τα ζώα τους κατόπιν επικοινωνίας και ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα κάτωθι κτηνιατρεία, που έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια:

Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου: 2314052077 Γιώργος Παντούλας

Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας: 2310782934 Ανέστης Καραμήτρος

Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας: 2394072030 Γαρυφαλλιά Νίκα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την υποστήριξη τοπικών ζωοφιλικών οργανώσεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βέροιας: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης

@dmin

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Θετικοί στον κορωνοϊό 14 μαθητές-αθλητές

@dmin

Δήμος Θέρμης: Δωρεάν στέγη για τα τρία πρώτα νοικοκυριά μέσω του προγράμματος «Κάλυψη»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα