ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία

Τις εντατικές προετοιμασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρουσίασε στη διάρκεια της 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Όπως έκανε γνωστό η Δ. Ακριτίδου, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ολοκληρωθεί απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία επίσης έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Την Παρασκευή, υπογράφονται οι συμβάσεις για την καθαριότητα στα σχολεία.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας, θα διανεμηθούν και οι πρώτες μάσκες στα σχολεία, οι οποίες διατίθενται μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Λύση με τις αίθουσες για τα 580 προνήπια

Συγχρόνως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κλήθηκε να δώσει λύσεις στα ζητήματα που ανέκυψαν εξαιτίας της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου προέκυψε η ανάγκη να εξασφαλιστούν αίθουσες διδασκαλίας για περίπου 580 προνήπια κατά κύριο λόγο στις περιοχές της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας, οι φορείς της εκπαίδευσης ζήτησαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να διαθέσει έξι δικές του αίθουσες που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά.

Έπειτα από αυτοψία εξουσιοδοτημένων στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, από πλευράς Δήμου για τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα διατεθούν προσωρινά:

Μία αίθουσα διδασκαλίας στον δημοτικό παιδικό σταθμό της οδού Αγίας Σοφίας 52.
Δύο αίθουσες στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».
Μία αίθουσα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
Δύο αίθουσες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΒΡΕΠΟΜ.
Εξάλλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη διαμόρφωση αιθουσών διδασκαλίας για την προσωρινή φιλοξενία προνηπίων σε πέντε σχολεία.

Οι συνολικά δέκα αίθουσες διδασκαλίας θα προκύψουν, όπως ακριβώς αιτήθηκαν οι φορείς της εκπαίδευσης, από την κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως σε αυτήν τη φάση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία λόγω των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Αύξηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές του Δήμου

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους

@dmin

Οι δρόμοι του Κερασιού Ανθισμένες Κερασιές της Έδεσσας

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα