Δελτία Τύπου

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Υγιή τα οικονομικά του Δήμου

Με αφορμή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Πάρη Τσογκαρλίδη, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, ο Δήμος προέβη στην έκδοση δελτίου τύπου.

«Με αφορμή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Πάρη Τσογκαρλίδη, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στην έγκριση του τελευταίου ισολογισμού του δήμου επισημαίνουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Φυσικά και δεν υπάρχει «οικονομική κατηφόρα» για τον δήμο όπως ανακριβώς ισχυρίζεται. Αντίθετα σε συνεχή κατηφόρα και κατρακύλα βρίσκεται ο ίδιος και η δημοτική του παράταξη μήνες τώρα όπως αποτυπώθηκε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Η οικονομική κατάσταση του δήμου μας έχει επανειλημμένα αξιολογηθεί υγιής και νοικοκυρεμένη από όλες τις Ελεγκτικές Αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα ο τρέχον προϋπολογισμός μας εγκρίθηκε πρώτος μεταξύ των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας από το Οικονομικό Παρατηρητήριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δίχως την παραμικρή παρατήρηση.

Καταγγέλλει τον δήμο για «ζημία» σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ αναφερόμενος στην αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων φωτισμού με LED τεχνολογία. Αν ο ίδιος ήτανε παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν απουσίαζε  θα είχε ακούσει  από τον ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος επανέλαβε πολλές φορές ξεκάθαρα ότι πρόκειται για σημαντική επένδυση του Δήμου να αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες του με led φωτισμό με τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και θεαματική βελτίωση φωτισμού. Μάλιστα, έγινε πολλαπλή αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρόκειται για επένδυση, από την οποία ο δήμος εξοικονομεί περίπου 700.000 ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς του.

Ασυγχώρητη και επικίνδυνη άγνοια, κ. Τσογκαρλίδη, να μπερδεύετε επενδύσεις με «ελλείματα», σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στους συμπολίτες μας. Το ίδιο και η απουσία σας από τα δημοτικά συμβούλια ώστε να έχετε σωστή γνώση των θεμάτων και να είστε χρήσιμος στους δημότες και στον τόπο μας.

Αναφορικά πάλι με δήθεν «ζημία» 1,8 εκ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων του Δήμου λόγω απαλλοτριώσεων, θυμίζουμε ότι οι αποζημιώσεις λόγω απαλλοτριώσεων καλύπτονται με εισφορά σε γη και χρήμα των υπόχρεων από τις επεκτάσεις των πολεοδομικών σχεδίων. Μόνο ένας άσχετος με την αυτοδιοίκηση θα επικαλούνταν ζημία από τις επεκτάσεις πολεοδομικών σχεδίων, οι οποίες μόνο οφέλη φέρνουν στον Δήμο.

Ο κ. Τσογκαρλίδης δυστυχώς δεν κατάλαβε ακόμη ότι ο λαϊκισμός και η αλαζονεία όχι μόνο δεν τον βοηθούν αλλά αντιθέτως τον εκθέτουν. Ας προβληματιστεί τουλάχιστον από το 61% με το οποίο επιβράβευσαν τη διοίκησή μας οι δημότες Πυλαίας – Χορτιάτη «μόλις χθες», στις εκλογές του Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τον ίδιο και την πολυδιαφημισμένη δική του δημοτική παράταξη που περιορίστηκε ουραγός στο δημοτικό συμβούλιο με ποσοστό μόλις 14%. Κάτι περισσότερο από αυτόν προφανώς γνωρίζουν οι συμπολίτες μας.

Δεν θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το παραλήρημά του. Έχουμε άλλωστε πολλή δουλειά να κάνουμε για τον δήμο και τους συμπολίτες μας τιμώντας την εντολή και την εμπιστοσύνη τους. Ο μόνος λόγος της δημόσιας απάντησής μας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών μας, όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση να τους ενημερώσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο οι Δήμαρχοι κ. Υπουργέ, είναι και οι Κοινότητες

admin

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

@dmin

Θεσσαλονίκη: 121 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα