Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση

Στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας προχωρά ο Δήμος Λαγκαδά με την κατά πλειοψηφία ψήφιση των όρων της δανειοδότησης με στόχο την αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε όλο τον Δήμο.

Πρόκειται για ένα σχέδιο αντικατάστασης συνολικά 7.479 οδικών φωτιστικών που στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα και τη θέση τους θα πάρουν σύγχρονοι λαμπτήρες που θα εξοικονομούν ενέργεια η οποία μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος για τον Δήμο Λαγκαδά.

Ειδικότερα το αναμενόμενο όφελος του Δήμου από την εξοικονόμηση ανέρχεται σε 645.542,80 ευρώ και από  τη μείωση του κόστους συντήρησης σε 185.000 ευρώ, δηλαδή το συνολικό όφελος ανέρχεται σε 820.542,80 ευρώ ετησίως, μειώνοντας το κόστος κατά 65%.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 3.350.623,84 ευρώ και καλύπτεται από τη δανειοδότηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η οποία πρόκειται να εξοφληθεί σε βάθος δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι από την εξοικονόμηση ο Δήμος Λαγκαδά καλύπτει πλήρως την ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση ύψους 408.589,77 ευρώ, ενώ το ποσό των 412.000 παραμένει στα ταμεία του Δήμου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα τόσο από περιβαλλοντικής άποψης, αφού η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και οικονομικό, αφού ο Δήμος Λαγκαδά θα έχει όφελος στα ταμεία του. Οι αντιδράσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα όσον αφορά την έγκριση της δανειακής σύμβασης γίνονται καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, αφού κάποιοι επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν το ότι η παρούσα διοίκηση έχει αναδειχθεί με βάση τον προηγούμενο εκλογικό νόμο και προσπαθούν να μποϊκοτάρουν αποφάσεις για το κοινό καλό. Μάλλον ορισμένοι έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην προεκλογική περίοδο παρά στο να πράξουν το καλύτερο δυνατό για τους δημότες», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βόρεια Εύβοια: Οργή για το «κούρεμα» σε δημοτικά σχολεία και Πυροσβεστική υπηρεσία

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: «Παίξτε & Κερδίστε Δώρα – Η ανακύκλωση πάει παραλία!»

@dmin

Δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη: Στήριξη στους καλλιτέχνες του

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα