ΑποφάσειςΔήμοιΝόμοι

Ευθύνη των δήμων το ξήλωμα όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων (ΚΥΑ)

Χρονοδιάγραμμα μιας εβδομάδας μετά την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου στους Δήμους προκειμένου να απομακρύνουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα ενημερώνοντας για την πορεία εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) του Ιουλίου, που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προβολής της υπαίθριας διαφήμισης, ο κ. Λιβάνιος επεσήμανε ότι, αν και πέρασαν δύο μήνες από την έκδοσή της, δεν έχει υπάρξει ακόμη η απαιτούμενη προσαρμογή.

Αφού υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να καθορίσει και αυστηρότερες προδιαγραφές από αυτές που ορίζει η ΚΥΑ, στάθηκε ιδιαίτερα στην ευχέρεια των πολιτών, να αναφέρουν – με ένα “κλικ” όπως είπε – στις ιστοσελίδες των Δήμων, τα σημεία που υπάρχουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Ο κ. Λιβάνιος επέμενε ιδιαίτερα στην αρμοδιότητα των Δήμων για τις υπαίθριες πινακίδες, λέγοντας ότι με νομοτεχνική βελτίωση θα ορίζεται ότι την ευθύνη του ξηλώματος πινακίδων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες που υπάγονται στην Περιφέρεια, θα αναλάβουν οι Δήμοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λιβάνιος,  στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας που επικαλύπτονται από αυτοκόλλητα ομαδικών συνδέσμων, λέγοντας ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό τους ανήκει στους Δήμους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που έχουν ανάγκη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημιουργεί Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

Η ΚΕΔΕ ενισχύει την πολιτική προστασία του Δήμου Λαγκαδά

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα