Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο

Η ανάγκη να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων την αντιπυρική περίοδο ώστε να μην υπάρχουν σοβαρά ζητήματα επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιώργο Ξενιτίδη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Πέτρος Δοϊρανλής,  ο αν. προϊστάμενος του τμήματος  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΑΤ Λαγκαδά, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λητής, αντιπροσωπεία του Δασαρχείου Λαγκαδά, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών Λαγκαδά και της Δομής Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον καθαρισμό οικοπέδων και άλλων χώρων από τη βλάστηση, αλλά και των παράνομων χωματερών που φέρουν κατά κύριο λόγο ογκώδη απορρίμματα.

Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί βαρύτητα στις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις, στη συντήρηση των δασικών οδών και την ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ», εάν και εφόσον χρειαστεί.

«Στην αντιπυρική περίοδο, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά οφείλουμε κατά πρώτον να είμαστε προετοιμασμένοι και να βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», επισήμανε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιώργος Ξενιτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΕ: «Ψαλιδίζονται» τα κονδύλια για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς

@dmin

Καινούργιες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε εννέα οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά

admin

Οργάνωση των τμημάτων ‘’δια βίου μάθηση’’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα