Δημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Εκτός εκλογικής κούρσας ο Δημήτρης Ζιγκερίδης

Εκτός εκλογικής κούρσας μένει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Ζιγκερίδης, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα των ανακηρύξεων των υποψήφιων συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου που ανακοίνωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με νομικούς συμβούλους ο κ. Ζιγκερίδης δεν μπορεί να υποβάλλει στη συνέχεια ένσταση, εφόσον το επιθυμούσε καθώς αυτό προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ενώ ο βασικός λόγος της απόρριψης του συνδυασμού του είναι τα λάθη κατά τη διάρκεια της υποβολής του στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το γεγονός ότι στην δημοτική ενότητα Πεύκων δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης, το πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που δεν προχώρησαν σε ορθή αποδοχή της υποψηφιότητάς τους, ενώ δεν είχαν αναρτήσει και τα σχετικά παράβολα. Η εκτός μάχης υποψηφιότητα του κ. Ζιγκερίδη αφήνει ανοικτό το προεκλογικό πεδίο στους τρεις εναπομείναντες συνδυασμούς που είναι: «Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Διανιηλίδη, του συνδυασμού «Η πόλη Αλλιώς – Ανατρεπτική παρέμβαση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών» με επικεφαλής τον Ιωάννη Λαθήρα και τη Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γουσόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου αποτελεί τραγική ειρωνεία, καθώς ο Δημήτρης Ζιγκερίδης σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Υποψήφιοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα παρουσίασε τα πρώτα 55 στελέχη του συνδυασμού

@dmin

Παντελής Τσακίρης: Σε 4 χρόνια κάναμε πολλά για να οδηγήσουμε μπροστά τον Δ. Ωραιοκάστρου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα