Δήμοι

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ηλεκτρονικά η πληρωμή δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα να καταβάλλουν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθάριστων εσόδων δίνει πλέον στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών .

Η δυνατότητα που αφορά όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες υπόκεινται στο Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το Τέλος Παρεπιδημούντων δίνεται μέσω της κεντρικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικής δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων» που ανέπτυξε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, και την ΑΑΔΕ.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τη συμμετοχή του στην πλατφόρμα στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας των επιχειρηματιών καθώς πλέον τους δίδεται η δυνατότητα, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το τέλος που τους αναλογεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα αναλαμβάνει να υπολογίσει αυτοματοποιημένα τα τέλη και το τυχόν πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής από την υποβληθείσα περιοδική δήλωση στην ΑΑΔΕ. H διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιτυχημένη ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω της υπηρεσίας online πληρωμών IRIS από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. Τα καταβληθέντα ποσά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του δήμου. Η αυθεντικοποίηση των επιχειρήσεων πραγματοποιείται μέσω των διαπιστευτηρίων Taxisnet.

Αναλυτικά οδηγίες για τους επιχειρηματίες ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησε τοποθέτηση ανελκυστήρων ΑμεΑ σε 9 σχολεία

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: 79ο Μνημόσυνο εκτελεσθέντων στο Αβεστοχώρι

@dmin

Συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στην αξιοποίηση των λιμανιών προαναγγέλλει ο Γ. Πλακιωτάκης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα