Δήμοι

Δήμος Nεάπολης – Συκεών: Πλήρη ετοιμότητα για τον αναμενόμενο χιονιά

Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας έθεσε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και όλο τον μηχανισμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τυχόν έντονα φαινόμενα από την προβλεπόμενη χιονόπτωση και τη μείωση της θερμοκρασίας.

Στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τ. Τσακιρίδη, του υπεύθυνου της Υπηρεσίας Μ.Μοναστηρίδη και του επόπτη του Τμήματος Συντήρησης Β.Χατζηναούμ, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επιθεώρησε σχολαστικά όλα τα εκχιονιστικά οχήματα που έχει στη διάθεση του ο δήμος.

Πραγματοποιήθηκε αυτοψία καλής λειτουργίας των αλατοδιανομέων στα οχήματα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων χιονοπτώσεων, ενώ τοποθετήθηκαν οι εκχιονιστικές λεπίδες στα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.

Την ήδη υπάρχουσα δύναμη των τριών εκχιονιστικών NAVARA, των δυο μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων, των δυο υδροφόρων και των δυο φορτωτών τύπου JCB, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών φρόντισε να ενισχύσει με δυο ακόμη εκχιονιστικά οχήματα μετά από σχετική σύμβαση.

Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, σε επιφυλακή έχει τεθεί όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, των Μικροέργων, του Ηλεκτροφωτισμού, της Καθαριότητας και του Πρασίνου, κατανεμημένο σε βάρδιες των 15-18 εργαζομένων στα δύο κέντρα επιχειρήσεων που συστάθηκαν για το σκοπό αυτό.

Το πρώτο βρίσκεται στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη) που θα έχει και την ευθύνη των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκεών και Αγίου Παύλου και το δεύτερο στο δημ. κατάστημα Πεύκων.

Αλάτι σε 19 σημεία

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ήδη εξασφαλίσει την προμήθεια 900 τόνων αλατιού, από τους οποίους οι 300 βρίσκονται στο εκχιονιστικό κέντρο Πεύκων, ενώ άλλοι 100 τ. αλατιού έχουν συσκευασθεί σε σακούλες των 20 και 10 κιλών, διασκορπίστηκαν σε πληθώρα σημείων όλου του δήμου και δύναται να αναπληρωθούν αν παραστεί ανάγκη.

Οι κάτοικοι μπορούν να βρίσκουν τις συσκευασίες του αλατιού σε 19 κεντρικά σημεία του δήμου, τα οποία είναι τα εξής:

Δ.Ε. Αγ. Παύλου:

Δημ. Κατάστημα Αγ. Παύλου (Ηπείρου 7-9), Αθ. Διάκου (τρίγωνο), Τέρμα Πανεπιστημίου (Ευαγγελίστρια)

Δ.Ε. Συκεών:

Δημαρχείο (στρ. Στ. Σαράφη 1), Ζαχαρία Γουναρίδη, Δροσιά, Ελπίδος, Πλατεία Ειρήνης, Υδραγωγείο-Θερμοπυλών, Κόκορα (Επταπυργίου)

Δ.Ε. Νεάπολης:

Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), Αγ. Γεώργιος (πεζόδρομος), Ρουμανικά, Ι. Μητρόπολη, Δημ. Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη),

Δ.Ε. Πεύκων:

Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 9), Αγ. Τριάδος (Παιδική Χαρά), Ακροπόλεως, Δημοκρατίας (Δημ. Σχολείο)

Σε μήνυμά του προς τους φορείς, τους Οργανισμούς, τους δημότες και τους κατοίκους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθύνει έκκληση για «συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες», καλώντας τους φορείς και τους πολίτες «να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που τους παρέχει ο δήμος αλλά και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου δρόμοι και δημόσιοι χώροι να παραμείνουν προσβάσιμοι σε όλους».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης υπογραμμίζει την «ετοιμότητα του μηχανισμού του δήμου για την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε πιθανού έντονου φαινομένου», και υπενθυμίζει την «υποχρέωση των πολιτών να διατηρούν τα πεζοδρόμια καθαρά μπροστά στα καταστήματά τους και τις οικοδομές για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Εργασίες καθαρισμού φερτών υλικών μετά την κακοκαιρία

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ενημέρωση γονέων και μαθητών για την υγιεινή διατροφή με σνακ και παιχνίδια

@dmin

Δήμος Κατερίνης: Τέσσερα νέα Seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες του δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα