Δήμοι

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Πρόβλημα στην καθαριότητα του δήμου -Έκκληση του Σ. Δανιηλίδη

Την ενεργό συμμετοχή και τη συμβολή των πολιτών στην ασφαλή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο οποίος έχει πλήξει και την υπηρεσία καθαριότητας, απομειώνοντας το προσωπικό, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σε ανακοίνωση του δήμου ο κ. Δανιηλίδης ζητά από τους δημότες «να αποφεύγουν για ένα διάστημα την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους», όπως επίσης «να αποφεύγουν και το κλάδεμα των δένδρων και θάμνων στα οικόπεδά τους».

Σ. Δανιηλίδης: Μην κατεβάζετε σκουπίδια για λίγες ημέρες

«Η εξάπλωση της πανδημίας με τη διασπορά του κορωνοϊού πλήττει τελευταία σε κρίσιμο βαθμό και την Υπηρεσία Καθαριότητας, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνάδελφοί τους σε απορριμματοφόρα και συνεργεία αποκομιδής απορριμμάτων, που ήρθαν σε επαφή, να τεθούν σε περιορισμό», αναφέρει ο δήμαρχος.

«Απευθυνόμενος στη συνείδηση και στο αίσθημα ατομικής ευθύνης, κάνω έκκληση προς όλους να επιδείξουν την κοινωνική τους ευθύνη και αλληλεγγύη, για ένα διάστημα που κρίνεται αναγκαίο, να αποφεύγουν την εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους διατηρώντας τους με ασφαλή τρόπο στα μπαλκόνια των οικιών τους, ώστε να αποφύγουμε τη συσσώρευσή τους στους δημόσιους χώρους.

Όσα, δε, απορρίμματα δεν μπορούν να κρατηθούν στους ιδιωτικούς χώρους, παρακαλώ θερμά τους συμπολίτες μας να τα τοποθετούν μέσα στους κάδους αφού πρώτα έχουν κλείσει αεροστεγώς τις συσκευασίες απορριμμάτων», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Έκκληση να σταματήσει το κλάδεμα των δέντρων

«Για όλο τον δήμο, αλλά ειδικά για την περιοχή των Πεύκων, απευθύνω ειδική έκκληση να σταματήσουν για το επόμενο διάστημα οι συμπολίτες μας το κλάδεμα των δένδρων και των θάμνων εντός των οικοπέδων τους και την εναπόθεσή τους στο πεζοδρόμιο, θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους πεζούς και τους εποχούμενους.

Δεν θέλουμε να κινήσουμε τις διαδικασίες του νόμου που προβλέπει πρόστιμα, επιβαρύνσεις και μέτρα. Επιθυμούμε την ενεργή συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης με αίσθημα ατομικής ευθύνης και συνείδησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή με μια Υπηρεσία που συνεχώς αποδεκατίζεται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι αυτή την εκτός νόμου και εκτός των προβλεπόμενων συμπεριφορά κάποιων ελάχιστων συμπολιτών μας που ενεργούν επιπόλαια γεμίζοντας τα πεζοδρόμια, και πολλές φορές τους δρόμους, με τα προϊόντα της κλάδευσης δένδρων και θάμνων, όπως και με ογκώδη και οικοσυσκευές, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Υπηρεσία.

Δεν μπορούν να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη ζωή ή την ακεραιότητα των ανύποπτων πεζών που θέλουν να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο, αλλά και των εποχούμενων που διέρχονται ανύποπτοι από το σημείο και μπορούν να πέσουν επάνω στα ογκώδη στα κλαδιά.

«Δίνουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Και για να την αντιμετωπίσουμε με επιτυχία θέλουμε τη συμβολή και την ενεργή συμμετοχή και των συμπολιτών μας», καταλήγει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Χαλκηδόνος: Πρόσληψη 41 ατόμων για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Δωρεάν τεστ κορονοϊού

admin

Αναπροσαρμοσμένα δημοτικά τέλη θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς ρεύματος

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα