Δήμοι

Δήμος Νέας Προποντίδας: Απόσυρση της Γαλάζιας Σημαίας από την ακτή «Αγιος Μάμας»

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά την ανακοίνωση ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης αποσύρει τη Γαλάζια Σημαία από την ακτή “Αγιος Μάμας”.

Μετά την ανακοίνωση ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης αποσύρει τη Γαλάζια Σημαία από την ακτή “Αγιος Μάμας” και την πρόκληση εύλογης ανησυχίας των λουομένων σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Η απονομή ή όχι γαλάζιας σημαίας είναι μία προαιρετική διαδικασία, που ακολουθείται από τον κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ακτή χωρίς γαλάζια σημαία είναι ακατάλληλη για κολύμβηση.
  2. Ο Δήμος μας συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη ακτή στην αίτησή του γνωρίζοντας καλά κι έχοντας στα χέρια του εξετάσεις ότι το νερό της θαλάσσιας περιοχής είναι αρίστης ποιότητας.
  3. Υπάρχει ναυαγοσώστης και οριοθετημένη περιοχή κολύμβησης, ώστε να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια.
  4. Η ακτή είναι φιλική και προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ, καθώς υπάρχει ράμπα για τους έχοντες κινητικά προβλήματα, καθώς και κατάλληλοι χώροι υγιεινής.
  5. Η απόσυρση, ουσιαστικά, βασίστηκε σε έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού κόλπου δεδομένης της αυξημένης ευαισθησίας λόγω της ύπαρξης στην περιοχή υγροβιότοπου (προστατευόμενη περιοχή natura). Εκφράζει δηλαδή θέματα που άπτονται της προστασίας αυτού (διατήρηση βιοποικιλότητας) και δεν σχετίζεται, συνεπώς, με ζητήματα καθαρότητας της ακτής ή ασφάλειας των λουομένων.

Φυσικά, θα αναμέναμε, πριν την ανακοίνωση της απόσυρσης, που βασίστηκε σε απόψεις του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου έτους 2020, να έχει προηγηθεί κάποια συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι άφοβα μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη συγκεκριμένη ακτή η οποία, εξάλλου, είναι από τις αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Τέλος, καθιστούμε σαφές ότι  η ποιότητα των νερών είναι άριστη και υπάρχει η κατάλληλη υποδομή που την καθιστά απολύτως ασφαλή.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Υπεγράφη σύμβαση κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ σε 42 σχολεία

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Επανεντάσσεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων μετά από συνεχείς πιέσεις

@dmin

Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί την οικονομική βιωσιμότητα (και) των Δήμων

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα