Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αποκτά κινητή μονάδα υγείας για δωρεάν εξετάσεις.

Δωρεάν εξετάσεις στον τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να κάνουν πολύ σύντομα οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Χάρη στις ενέργειες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και των συνεργατών του υλοποιήθηκε η προμήθεια κινητής μονάδας υγείας.

Ενός ειδικού σύγχρονου οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, το οποίο θα μεταβαίνει σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, για να μπορούν οι κάτοικοι να κάνουν κατά τόπους βασικές εξετάσεις χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η προμήθεια του ειδικού οχήματος έγινε στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Remote Healthcare Service Provision» και ακρωνύμιο «RemoteCARE», στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και οι συνεργάτες του εργάστηκαν μεθοδικά και συντονισμένα για την επανεκκίνηση του έργου και πέτυχαν να το υλοποιήσουν, καθώς υπήρχε κίνδυνος το συγκεκριμένο έργο να χαθεί, μιας και δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.

«Βγάζουμε σημαντικά έργα από το τέλμα και την ακινησία. Το ολοκαίνουριο, σύγχρονο όχημα υγειονομικής περίθαλψης που παραλάβαμε θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους συμπολίτες μας που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας.

Πρόκειται για ένα όχημα μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού, το οποίο θα μεταβαίνει σε όλες τις περιοχές του Δήμου, για να μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν βασικές ιατρικές εξετάσεις στον τόπο κατοικίας τους.

Τα δεδομένα των εξετάσεων θα καταχωρούνται στο κεντρικό σύστημα υγείας και εφόσον χρειάζεται οι πολίτες θα παραπέμπονται για περεταίρω εξετάσεις στις δομές του ΕΣΥ. Κανένας δημότης μας μόνος είναι το σύνθημα μας, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid-19», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το ειδικό όχημα θα μεταφέρει ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό και οι εξετάσεις θα διενεργούνται στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος και τις κατά τόπους επισκέψεις του οχήματος υγείας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Προμήθεια απινιδωτών για την κάλυψη αναγκών δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων

Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στους Δήμους για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

admin

Δήμος Χαλκιδέων: 5χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά!

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα