Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μαθητές συζήτησαν με τον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής

Σκέψεις, ιδέες, προβληματισμούς και αιτήματα για διάφορα ζητήματα του Δήμου Ωραιοκάστρου έθεσαν στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και σε στελέχη της δημοτικής αρχής μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και των Λυκειακών Τάξεων του σχολείου.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις-ομάδες εργασίας που έγιναν στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο: «Διαδραστική επικοινωνία του 5ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου – Λυκειακές Τάξεις με τον Δ. Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μελισσοχωρίου. Σχέδιο δράσης: Σχεδιάζουμε, παρουσιάζουμε, πραγματοποιούμε» και συνομίλησαν με τον δήμαρχο και στελέχη της διοίκησης του Δήμου.

«Η συμμετοχή σας στις ομάδες εργασίας της εκδήλωσης έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέσα από αυτές μπορείτε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στα κοινά και όταν θα είστε στην κατάλληλη ηλικία να συμμετάσχετε ενεργά στη διαμόρφωση των τοπικών πραγμάτων. Άλλωστε, μέσα από εσάς προσβλέπουμε σε αυτούς που στο μέλλον θα μας διαδεχθούν και θα αναλάβουν τα ηνία του τόπου. Χαίρομαι που συζητάμε για θέματα του Δήμου μας, χαίρομαι που είστε ενεργοί πολίτες», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απευθυνόμενος στους μαθητές.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Καγιάς, ο οποίος τόνισε πως η Κοινότητα σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου προγραμματίζει να πραγματοποιηθούν κι άλλες παρόμοιες δράσεις με στόχο την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στα τοπικά δρώμενα.

Οι ομάδες εργασίας

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και φιλοξενήθηκαν σε χώρους στο Μελισσοχώρι, όπου έγιναν οι δράσεις.

Ειδικότερα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης οι μαθητές συμμετείχαν στην ομάδα με θέμα: «Πως οραματιζόμαστε τον Δήμο Ωραιοκάστρου, το Μελισσοχώρι που ζούμε,  προβληματισμοί και ερωτήματα» και συζήτησαν με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Σε αυτή την ομάδα συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παρισόπουλος, η Αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς, Ευαγγελία Δρόσου και η Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αναστασία Δουδουλάκα.

Στο γραφείο της Κοινότητας οι μαθητές συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας με θέμα: «Προστασία του Περιβάλλοντος, Αειφόρος ανάπτυξη» και συνομίλησαν με τον Δημήτρη Αδαμόπουλο, καθηγητή, προϊστάμενο του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Στο χώρο του ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου τα παιδιά συζήτησαν με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για τα επαγγέλματα που χάνονται, για θέματα ιστορίας και λαογραφίας του χωριού κ.ά.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου οι μαθητές συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, δομές και λειτουργία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και των οργάνων τους» με ομιλήτρια την γενική γραμματέα του Δήμου Ωραιοκάστρου, Νατάσα Σισμανίδου. Συμμετείχε η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσοχωρίου έλαβε χώρα η ομάδα εργασίας με θέμα: «Η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου, ιστορία και οι σύγχρονες δραστηριότητές της» με ομιλήτρια την πρόεδρο του Συλλόγου, Ρούλα Νάκουτη.

Στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου τα παιδιά συμμετείχαν στην ομάδα με θέμα: «Ιστορία του ναού και σύγχρονη ποιμαντική δραστηριότητα» με ομιλητή τον προϊστάμενο του ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Παπαθανασίου.

Τέλος, στον ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά οι μαθητές συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας με θέμα: «Ιστορία του ναού, ανοικοδόμηση και σύγχρονη ποιμαντική δραστηριότητα» και συνομίλησαν με τον προϊστάμενο του ναού, αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Κουκουλεκίδη.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Δενδροφύτευση από μαθητές και μαθήτριες στα Βασιλικά

@dmin

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Μηνύσεις κατά 7 ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας

@dmin

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: «Μη ασφαλής» η διαδικτυακή πύλη του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα