Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Παντελή Τσακίρη στην Λητή

Στους κατοίκους της Κοινότητας Λητής μίλησε χθες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, στο πλαίσιο των ομιλιών και των συναντήσεων που κάνει με πολίτες ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε σε έργα που έγιναν, είναι σε εξέλιξη και δρομολογούνται για την περιοχή, τονίζοντας πως λύση στο πρόβλημα υδροδότησης θα δοθεί μόνο μέσω της ΕΥΑΘ και επισήμανε πως κατάφερε με επιτυχία να διεκδικήσει την απόδοση των στρατοπέδων της Λητής στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα «ζήτησε στις 8 Οκτωβρίου ισχυρή εντολή για να συνεχίσει το έργο του με τους συνεργάτες του μιας και έχουν να κάνουν ακόμη πολλά για τον τόπο».

Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα» από την Κοινότητα Λητής συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι Γραμμένος Ηλίας, Πανιώρης Αναστάσιος, Παπαδοπούλου Πασχαλίνα, Στόικου Γαρυφαλλιά, Τουμπέλης Αστέριος, Χατζηαντωνίου Ευάγγελος και ως υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι οι Γκόκτση Ελένη, Θεοδοσιάδης Θεοχάρης, Λιάπης Χρήστος, Ουσταμπασίδου Ελευθερία, Παπαγεωργίου Καλλιόπη, Πεπελίδης Χρήστος, Ρούσης Βασίλης, Σοϊλεμεζίδης Γιώργος, Σωτηρίου Νέστορας, Τζέκη Ελευθερία, Τόλας Γιώργος και Χατζηκυριακίδου Παναγιώτα.

«Ως διοίκηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και την ενεργειακή κρίση που ανέστειλε τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και προκάλεσε καθυστέρηση στην παραγωγική δραστηριότητα του δημοτικού έργου. Κανείς μας, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε σκληρά και αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου να δαπανά ελάχιστα χρήματα για 43 έργα που είναι σε εξέλιξη στο σύνολο του Δήμου. Και κάποια από αυτά τα έργα αφορούν τη Λητή. Στέκομαι σήμερα ανάμεσά σας, σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς τον συνδυασμό μας, έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά για να γίνει ο Δήμος μας καλύτερος, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γνώσεις και μπορούμε να πετύχουμε πολλά», είπε ο κ. Τσακίρης απευθυνόμενος στους πολίτες.

«Νοικοκυρέψαμε τον Δήμο μας, ώστε να είναι αποτελεσματικός. Τροποποιήσαμε μετά από πολλά χρόνια τον Οργανισμό  Εσωτερικής Υπηρεσίας, κάτι που ήταν αναγκαίο για να προχωρήσουμε. Συστήσαμε Γραφείο Προγραμματισμού, κάτι πολύ σημαντικό καθώς είναι το γραφείο χάρη στο οποίο μπορούμε και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε έργα χωρίς να χρειάζεται ο Δήμος να δαπανά ούτε ένα ευρώ από δικούς τους πόρους. Πετύχαμε το κτίριο της παλαιάς Κοινότητας να ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα και σύντομα θα ανακατασκευαστεί. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της περιοχής χάρη σε ενέργειες που κάναμε αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, ενώ υλοποιούμε το σημαντικό έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης. Στη Λητή συστήσαμε την Πολεοδομία του Δήμου μας και πλέον εκδίδονται οικοδομικές άδειες άμεσα χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Όλες αυτές οι κατακτήσεις έγιναν με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και πρόγραμμα. Μετά τις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε για να κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Το πρόβλημα με το νερό

Αναφερόμενος στο πρόβλημα υδροδότησης είπε ο κ. Τσακίρης: «Σας το είχα πει και το 2019. Ποτέ δεν πίστεψα αυτό που υποστήριζε η προηγούμενη διοίκηση ότι μπορεί ο Δήμος να λύσει μόνος του το πρόβλημα του νερού, άλλωστε κάθε προσπάθεια που έγινε απέτυχε. Αυτό που έλεγα το 2019 το λέω και σήμερα, καμία λύση δεν πρόκειται να δοθεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα εάν δεν επιμείνουμε να συνδέσουμε το δίκτυο των περιοχών μας με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Μόλις χθες συναντήθηκα με την διοίκηση του Οργανισμού, όλοι τέθηκαν επί ποδός με εντολή της κυβέρνησης για να προγραμματίσουν τη σύνδεση μιας περιοχής που ταλαιπωρείται τόσο έντονα. Πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντές τεχνικών έργων μπήκαν στη λογική να ενημερώσουν επίσημα τον Δήμο Ωραιοκάστρου ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για να μπορέσουμε να δώσουμε μια οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες. Όλα όσα λέγονται για ακριβό νερό και ότι ο Δήμος μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δεν ισχύουν, μην τους ακούτε. Κλείστε τα αυτιά σας γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σας έλεγαν ότι μπορούν με δικό τους τρόπο να λύσουν το πρόβλημα και απέτυχαν παταγωδώς. Πιστέψτε ότι η μόνη λύση είναι αυτή που δόθηκε στην Δ.Ε. Ωραιοκάστρου πριν από 20 χρόνια όταν έγινε η σύνδεση με την ΕΥΑΘ, κανείς σήμερα στο Ωραιόκαστρο δεν ασχολείται με το θέμα του νερού, δόθηκε λύση. Και είναι σημαντικό να πούμε πως η σύνδεση δεν αφορά τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, το δίκτυο θα είναι αυτόνομο και θα το διαχειρίζεται ο Δήμος για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Οι κατοικίες, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υδροδοτούνται από το πιο σύγχρονο δίκτυο που υπάρχει στην Ευρώπη. Εάν θέλουμε ο τόπος να πάει μπροστά δεν πρέπει να ακουγόμαστε αρεστοί στα αυτιά των συνδημοτών μας. Θέλουμε να λέμε αλήθειες και να είμαστε χρήσιμοι για το σήμερα και για τις επόμενες γενιές. Και από εμάς θα ακούτε μόνο αλήθειες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης.

Διεκδίκηση πρώην στρατοπέδων

«Στη Λητή αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα ως προς τους δημόσιους χώρους, καθώς είναι ελάχιστοι. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από διαβουλεύσεις με την κεντρική διοίκηση φτάσαμε στο σημείο σήμερα να βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατακύρωσης των πρώην στρατοπέδων που υπάρχουν στην περιοχή της Λητής στην ιδιοκτησία του δήμου Ωραιοκάστρου με τις χρήσεις γης που προβλέπονται για να μπορέσουν να αποδοθούν σύντομα οι χώροι σε μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από την έλλειψη δημόσιου χώρου. Εφόσον μου δώσετε την εντολή να συνεχίσω, σύντομα θα υπογράψω τη συμφωνία για την απόδοση αυτών των χώρων στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Αναφέρθηκε επίσης στην παιδική χαρά που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο χωριό, λέγοντας ότι ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για τα παιδιά και είναι κάτι ενδεικτικό για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν σε μια περιοχή που έχει μεγάλη ανάγκη από ελεύθερους χώρους και έργα.

«Πολιτεύομαι με γνώμονα την επόμενη ημέρα. Για αυτό πολιτεύομαι υπεύθυνα, ενθυμούμενος ότι είμαστε συνδημότες, ότι μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες αγωνίες, ότι μπαίνουμε στα μαγαζιά και στα γραφεία ο ένας του άλλου, ότι μεγαλώσαμε στις ίδιες γειτονιές, στις πλατείες των υπέροχων χωριών μας. Σκεπτόμενος και σεβόμενος όσα μας ενώνουν, αρνήθηκα εξ αρχής και αρνούμαι σταθερά την προσωποποίηση της προεκλογικής μάχης, τις κακόγουστες προσωπικές επιθέσεις», είπε ο κ. Τσακίρης μιλώντας προς τους κατοίκους της Λητής και πρόσθεσε: «Γιατί τα πρόσωπά μας είναι αυτά που και την επόμενη ημέρα πρέπει να ”συναντηθούν” στις κοινές μας προσδοκίες, να χαμογελάσουν και να συνεννοηθούν για το καλό όλων μας. Για μια τέτοια επόμενη μέρα επιλέξαμε και συνεχίζουμε να επιλέγουμε το σεβασμό. Σε κάθε μαύρη επίθεση αντιτείνουμε φως και χρώματα που μας αρμόζουν και μας ενώνουν. Σε αυτή την επόμενη ημέρα δεν υπάρχουν στον Δήμο μας ”αυτοί” και ”άλλοι”, αλλά μόνο εμείς. Πάμε λοιπόν να χαρούμε την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα που θα εδραιώσει τη συνέχεια στον Δήμο μας. Ας κάνουμε αυτή την εβδομάδα γιορτή ενότητας για τον αγαπημένο μας τόπο!».

Καταλήγοντας ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τον τόπο» και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στον συνδυασμό ”Ανθρώπων Έργα” για να συνεχιστούν όσα ξεκίνησαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια για να αναβαθμιστεί και να γίνει καλύτερος ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Το πρόγραμμα των επόμενων ομιλιών-συναντήσεων με τους πολίτες του δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, ενόψει της τελικής ευθείας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, έχει ως εξής:

  • Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Μελισσοχώρι, Πλατεία
  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Νεοχωρούδα, Προαύλειος χώρος Πνευματικού Κέντρου
  • Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 20.00, Δρυμός, Πλατεία
  • Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Πεντάλοφος, Πλατεία
  • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, 20.00 Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Η Αττική εκπέμπει SOS για την αντιπλημμυρική προστασία του λαού της!

@dmin

Δημοτικές Εκλογές 2023: Δημοσιεύθηκαν τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών συνδυασμών & υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (ΦΕΚ)

@dmin

Δήμος Πατρέων: Παρουσίαση Ψηφοδελτίου συνδυασμού «Σπιράλ» του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα