ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παντελής Νιγδέλης, το Τμήμα Πολιτισμού και τα ποντιακά σωματεία: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης», «Ένωση Ποντίων Πολίχνης», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης», σας προσκαλούν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρα 19.00, στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που διοργανώνεται υπό την αιγίδα  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν στο Άγαλμα του Ποντίου αγωνιστή, οδός Μεσολογγίου, Σταυρούπολη, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», αφιερωμένο στα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Ομιλία του Δημητρίου Κούρτη με θέμα: «Η Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου: Μια Νομική Προσέγγιση». Ο Δημήτριος Α. Κούρτης είναι διδάκτωρ διεθνούς δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του με «άριστα». Η διατριβή του, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, εκπονήθηκε στην αγγλική γλώσσα και είχε θέμα «Γενοκτονία και το δικαίωμα στην ύπαρξη στο διεθνές ποινικό δίκαιο». Είναι εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνούς φήμης νομικά περιοδικά με κριτές και εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται τα άρθρα “The Greek Civil War and Genocide by Forcible Transfer of Children” (Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος και η Γενοκτονία μέσω Αναγκαστικής Μεταφοράς Παιδιών), “The Ultimate Victim of Genocide and the Question of Collective Reparations” (Το Τελικό Θύμα της Γενοκτονίας και το Ζήτημα των Συλλογικών Επανορθώσεων), και το κεφάλαιο “The Ottoman Empire and the Armenians” (Η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι Αρμένιοι).
  • Μουσική αναφορά με το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και τον Υπεύθυνο Γιώργο Πουλαντσακλή.
  • Δρώμενο με την επιμέλεια της Νηπιαγωγού Αναστασίας (Νατάσας) Σεργιάδου και παιδιά από το 8ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Συνάντηση της Δημάρχου με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου

@dmin

Ποιες λαϊκές αγορές αναστέλλει ο Δήμος Αμφίπολης

admin

Ποιοι Δήμοι στηρίζουν την ηλεκτροκίνηση

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα