Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» η νέα δράση για τους ευάλωτους πολίτες

Πρόκειται για τη νέα δράση «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» από όπου ευάλωτοι πολίτες της περιοχής του δήμου Παύλου Μελά θα έχουν καθημερινά και δωρεάν ένα πιάτο σπιτικό φαγητό.

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή που στήνει ο δήμος, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και θα λειτουργήσει από τις 25 Ιουλίου, ανοίγοντας τις πόρτες της σε όλους τους ανθρώπους που καθημερινά καταφεύγουν στο δημοτικό και ενοριακό συσσίτιο.

Όπως τόνισε στο makthes.gr , στην δημοσιογράφο Φανή Σοβιτσλή η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παύλου Μελά Χαρά Αμανατίδου η ιδιότυπη κουζίνα έχει στηθεί ήδη στην αυλή του δημοτικού παιδικού σταθμού «Ουράνιο Τόξο» στην Σταυρούπολη (απέναντι από τι δημαρχείο) για να ενισχύσει δεκάδες οικογένειες και μεμονωμένους πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και το φαγητό δεν είναι δεδομένο.

«Στη νέα αυτή δομή ο μάγειρας μας, που σύντομα θα αποκτήσει και βοηθό, θα μαγειρεύει καθημερινά για 70 ανθρώπους, δημότες μας που έχουν πραγματική ανάγκη και όχι για τον κάθε περαστικό» εξήγησε η κ. Αμανατίδου, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται για ωφελούμενους που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, αλλά και μοναχικά άτομα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ήδη για την συμμετοχή στην «Κουζίνα της Καρδιάς μας» ο δήμος έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου αυτή να αξιολογηθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες και να μπορεί να παραλαμβάνει το φαγητό του καθημερινά.

«Φτιάξαμε μια νέα κοινωνική δομή με μεράκι και αγάπη αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές και καθημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε σε ανθρώπους που χρειάζονται φαγητό, επειδή η οικονομική τους κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που αναγκάζονται να το αναζητούν σε χώρους όπως τα συσσίτια» υπογράμμισε η αντιδήμαρχος κ. Αμανατίδου.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα γίνει αυστηρός έλεγχος στις αιτήσεις που θα υποβληθούν για να μην αδικηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. «Δεν θα λειτουργήσουμε ως ένας ακόμη χώρος όπου θα λέμε… έλα πάρε φαγητό. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση των πολιτών που θα ενδιαφερθούν και θα προσφέρουμε το φαγητό σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις» σχολίασε η ίδια.

Στη συγκεκριμένη δομή θα ετοιμάζονται γεύματα από το πρωί και το μεσημέρι οι ωφελούμενοι θα τα παραλαμβάνουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

«Στόχος τους δήμου με αυτή τη δομή είναι να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση συμπολιτών μας, που είναι άποροι και βιώνουν τις επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Γιατί η διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής σε όλα τα επίπεδα είναι υποχρέωση όλων μας» επισήμανε η αντιδήμαρχος.

Εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια στην δράση:

Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν εθελοντικά προσφέροντα βοήθεια μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, καθημερινά, τις ώρες 09.00-13.00, στο Γραφείο Κοινωνικών Υποθέσεων, στον 2ο όροφο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οδό Λήμνου 2, στη Νικόπολη, ΔΕ Σταυρούπολης.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα

Οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από την Τετάρτη 13 Ιουλίου και η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 στην Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη, ΔΕ Σταυρούπολης και τις ώρες 09.00 π.μ. – 13.00

Τα δικαιολογητικά για την επιλογή των ωφελούμενων είναι τα εξής:
  • Αίτηση, η οποία χορηγείται από την υπηρεσία
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους
  • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ.

Σε περίπτωση φιλοξενίας κι αν δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση Ε1 είναι απαραίτητη η προσκόμιση λογαριασμού ΔΕΚΟ του ατόμου που τον φιλοξενεί και υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής του

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε το τελευταίο δίμηνο
  • Αντίγραφο ταυτότητας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Τμήμα Πρόνοιας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 020166 (ώρες γραφείου)

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων σύνδεσης στο δίκτυο βιολογικού στο Παράλιο Άστρος

@dmin

Δήμος Θέρμης: Δενδροφύτευση από μαθητές και μαθήτριες στα Βασιλικά

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Δενδροφύτευση στο άλσος των Μετεώρων από τους εθελοντές

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα