Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Συμβολή στην μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος με ανακύκλωση εκλογικού υλικού

Ολοκληρώθηκε άλλη μια εκλογική διαδικασία στον Δήμο Παύλου Μελά με περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Συντονισμένα, μετά το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, το τμήμα Ανακύκλωσης συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα του Δήμου Παύλου Μελά και το αποθήκευσε στα ειδικά Press Container που βρίσκονται σε χώρο Ανακύκλωσης δίπλα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη.

Η κίνηση δεν είναι συμβολική αλλά ουσιαστική, καθώς οι περίπου 9 τόνοι χαρτιού που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Έτσι, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη θα υπάρχουν και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, καθώς βάση του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ο κάθε τόνος απορριμμάτων που οδηγείται στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης κοστίζει στο Δήμο Παύλου Μελά 110 ευρώ.

Ο Δήμος Παύλου Μελά από τους 9 τόνους χαρτιού που εκτράπηκαν από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης κέρδισε 990 ευρώ και από την πώληση του χαρτιού 225 ευρώ, συνολικά 1.215 ευρώ.  Παράλληλα σώθηκαν 153 δέντρα και εξοικονομήθηκαν 1350 kg πετρελαίου που χρειάζονται για την παραγωγή 11 τόνων χαρτιού (17 δέντρα και 150 kg πετρελαίου για να παραχθεί ένας τόνος χαρτιού).

Ο Δήμος Παύλου Μελά καλεί τις δημοτικές παρατάξεις και όλους όσοι συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν αδιάθετο προεκλογικό υλικό (χαρτί), να το μεταφέρουν στα ειδικά Press Containers, που βρίσκονται στο parking πίσω από το Δημαρχείο, στην Οδό Καραολή και Δημητρίου 1.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αναπροσαρμοσμένα δημοτικά τέλη θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς ρεύματος

admin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Πήραν «πράσινο φως» σημαντικά έργα ανάπλασης

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Στα «μαχαίρια» διοίκηση και αντιπολίτευση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια νερού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα