Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Τεχνικό πρόγραμμα 2022 με έργα που θα ξεπεράσουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ κατατέθηκε και εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Παύλου Μελά για το οικονομικό έτος 2022, το οποίο θα ξεπεράσει τα 26 εκατομμύρια ευρώ, σε συνεχιζόμενα και νέα έργα.

To πρόγραμμα κατασκευών και μελετών σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη δίνει έμφαση στα εμβληματικά έργα της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και απόδοσης σε κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά και της δημιουργικής επανάχρησης του Κτηρίου Στρατωνισμού Α2, αλλά και σε έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών, τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στις προτεραιότητες του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού – μελετών έργων – σχολικής στέγης, Αναστασία Φραγκοπούλου, περιλαμβάνονται έργα με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Αφορά παρεμβάσεις που ικανοποιούν τις μεγάλες τις μεγάλες ανάγκες των κατοίκων:
 • Κατασκευή πεζόδρομων
 • Διανοίξεις – βελτιώσεις – συντηρήσεις οδικού δικτύου
 • Κατασκευή νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων
 • Συντήρηση – βελτίωση – εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δημοτικού φωτισμού οδών και κοινοχρήστων χώρων.
 • Ανακατασκευές – συντηρήσεις σχολικής στέγης,
 • Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων,
 • Βελτιώσεις και εργασίες που αφορούν στην εξολοκλήρου αναδιαμόρφωση ορισμένων παιδικών χαρών.

Εχέγγυο για την υλοποίησή του τεχνικού προγράμματος 2022, αποτελεί το γεγονός ότι και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 υλοποιήθηκε σε μεγάλο ποσοστό και πρόσφατα ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως:

 • Ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου στην Ευκαρπία
 • Το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας,
 • οι νέοι χλοοτάπητες στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και της Ευκαρπίας.
 • Ακολουθούν αμέσως μετά τις γιορτές η παράδοση του σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού «Ουράνιο Τόξο», στην οδό Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο και τις πρώτες εβδομάδες του 2022,
 • Η ολοκλήρωση του έργου προσθήκης ορόφου στο 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στην κατηγορία Α+ από την κατηγορία Δ που είναι σήμερα.

Μεταξύ των νέων έργων του 2022, αναφέρεται η ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, μια σημαντικότατη παρέμβαση καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τη δεύτερη δίοδο βορειοδυτικά του ΠΣ Θεσσαλονίκης για έξοδο στην Περιφερειακή μέσω της ΔΚ Πολίχνης, σε μια περιοχή με άμεση εγγύτητα με τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424. .

Στο νέο τεχνικό πρόγραμμα κατέχουν σημαντικό ποσοστό και τα αθλητικά έργα όπως:
 • Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Πολίχνης, τη μεγαλύτερη αθλητική κυψέλη του Δήμου Παύλου Μελά, στη συμβολή των οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη,
 • Κατασκευή διαδρομών στίβου στο στάδιο της Σταυρούπολης, δίπλα στο Δημαρχείο, μετά από 40 χρόνια,
 • Την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Άνω Ηλιούπολη
 • Αναβάθμιση ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες με τη στήριξη της ΜΕ Θεσσαλονίκης.

Δύο σημαντικά νέα έργα θα υλοποιηθούν στην Ευκαρπία και συγκεκριμένα η ανακατασκευή του Αναψυκτηρίου και η αναβάθμιση του Περιβάλλοντα χώρου στην Περιοχή «Πλατανάκια» και η κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς – δημιουργικού παιδότοπου, σε συνδυασμό με την κατασκευή των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων σε υπάρχουσα υποδομή που οριοθετείται από τις οδούς Ολύμπου, Δωδεκανήσου και την προέκταση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (περιοχή 3ου Δημοτικού Ευκαρπίας).

Αναφερθείς στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Πάντσης, υπογραμμίζει ότι δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα στις μελέτες που συντάσσονται από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και αγγίζουν τα 1.500.000 ευρώ, με κορωνίδα αυτών, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Παύλου Μελά.

Με τη μελέτη αυτή ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός του δήμου, καθώς προηγήθηκαν οι θεσμοθετήσεις, του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πολίχνης, του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά και η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας (απομένει μόνο η έκδοση του ΦΕΚ).

Παράλληλα υλοποιούνται και μελέτες που αφορούν σε επιμέρους πολεοδομικές ρυθμίσεις του Δήμου, όπως για τις Π.Ε. 14, 17, 18, 19, 20 της Πολίχνης και την περιοχή του πάρκου Ελπίδος, που περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, αναψυκτηρίου, ανοιχτού αμφιθεάτρου, δημοτικού θερινού κινηματογράφου, πολιτιστικού κέντρου και χώρου στάθμευσης.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2022 του Δήμου Παύλου Μελά συντάχθηκε βάση του οράματος της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα στην πόλη και να αλλάξει δραστικά τη ζωή μας στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, έχοντας ως σταθερό προσανατολισμό, τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις ζημίας από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου στον Δήμο Νέας Προποντίδας

admin

Δήμος Κομοτηνής: Κέρδισε το 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Προσβασιμότητα στις παραλίες για όλους»

@dmin

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα