ΔήμοιΝόμοι

Δίνεται η δυνατότητα ορισμού άμισθων αντιδημάρχων

vouli ota24
Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή με τίτλο Κατεπείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις αυξάνεται μέχρι το 1/3 ο αριθμός των αντιδημάρχων.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 47 “στο άρθρο 59 του νόμου 3852/2010 (Α’ 87) προστίθεται η παράγραφος 7 ως εξής:
“7. Με την απόφαση της παραγράφου 5 και τηρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου αυτού, μπορεί να ορίζονται αμισθί αντιδήμαρχοι σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο του αριθμού των αντιδημάρχων της παραγράφου δύο.

  1. Οι αμισθί αντιδήμαρχοι δε δικαιούνται αντιμισθίες η οποιασδήποτε άλλης οικονομικής απολαβής και ο αριθμός τους δεν προσμετράται για τον υπολογισμό των θέσεων ειδικών συμβούλων συνεργατών κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 163 του κώδικα κατάστασης δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση δύνεται η δυνατότητα ορισμού άμισθων αντιδημάρχων σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το ένα τρίτο του αριθμού των αντιδημάρχων προς το σκοπό της εύρυθμης λειτουργίας των δήμων. Οι αντιδήμαρχοι αυτοί υπηρετούν τιμητικά δεν δικαιούνται οποιοσδήποτε οικονομικής απολαβής και ο αριθμός τους δεν συνυπολογίζεται για τις θέσεις των μετακλητών συνεργατών του δημάρχου. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 59 του νόμου 3852/2010 (‘Α 87).

myota.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στην «Παιδική Ομπρέλα» για το σχολικό έτος 2023-2024

@dmin

Δήλωση Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδη

Νέα παράταση υποβολής προτάσεων «Αντώνης Τρίτσης»

2 σχόλια

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΤΖΗΣ 27/02/2020 at 9:10 ΠΜ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΩΣ( ΑΜΙΣΘΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Απάντηση
admin 17/07/2020 at 2:33 ΜΜ

Όχι δεν μπορεί αλλά μπορεί να τον κάνει πρόεδρο σε επιτροπή σε οργανισμό ή σε δημοτική επιχείρηση

Απάντηση

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα