ΔήμαρχοιΥπουργεία

Οξεία επίθεση Κυρίζογλου σε Θεοδωρικάκο

Σφοδρή επίθεση ενάντια στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, εξαπέλυσε από το βήμα της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο Α’ αντιπρόεδρος του οργάνου και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Ο υπουργός Εσωτερικών ενεργώντας κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, στις 15 Νοεμβρίου 2019, πριν τις εκλογές της ΚΕΔΕ (28 Νοεμβρίου), προέβη στον ορισμό μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για τη νέα θητεία της Επιτροπής Περιφερειών 2020-2025. Αυτό είναι απαράδεκτο. Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών ορίζει τους δημάρχους-μέλη, χωρίς να αναμένει τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ! Μεταξύ των ορισθέντων μελών μάλιστα περιλαμβάνονται και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι αναφέρονται ως δήμαρχοι ενώ δεν είναι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Αττική όρισε ως εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης (δήμοι) επτά αιρετούς και ένα μη αιρετό (συνολικά οχτώ) ενώ δεν όρισε κανένα από το δήμο Θεσσαλονίκης και κανένα από τη Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία», ανέφερε στη σημερινή τοποθέτησή του ο κ. Κυρίζογλου.

Όπως είπε μάλιστα, «η κορύφωση όμως ήλθε με το έτερο ατόπημά του ως υπουργού Εσωτερικών. Στις 27 Νοεμβρίου (ώρα 12.00′) δηλαδή την παραμονή των εκλογών της ΚΕΔΕ προέβη στον ορισμό νέου Δ.Σ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Πρόεδρος ορίσθηκε μη αυτοδιοικητικός, ειδικός συνεργάτης του και αντιπρόεδρος επίσης μη αυτοδιοικητικός, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του. Από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση (δήμοι) ορίσθηκαν δύο δήμαρχοι και μία δημοτική σύμβουλος, όλοι από την Αττική. Η περίπτωση της ΕΕΤΑΑ συνιστά προκλητική ενέργειά του, ως υπουργού Εσωτερικών, αν ληφθεί υπόψη ότι κανείς από τους ορισθέντες αιρετούς δεν πρόσκειται στην πλειοψηφήσασα (65%) αυτοδιοικητική παράταξη στην ΚΕΔΕ (Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι) δηλαδή κανείς δεν πρόσκειται στη ΝΔ. Και όλα αυτά από ένα υπουργό κυβέρνησης της ΝΔ και όταν το 65% των Ελλήνων αιρετών πρόσκεινται στη ΝΔ. Δηλαδή τί έκανε, μας τιμωρεί; Ο ορισμός των αιρετών μελών του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ για λόγους αυτοδιοικητικής τάξης και δεοντολογίας θα έπρεπε να ακολουθεί τον αυτονόητο δίκαιο κανόνα της αναλογικής εκπροσώπησης των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κιλκίς: Πρόσκληση Δημάρχου στη παρουσίαση έργου της Δημοτικής Αρχής

@dmin

Υπ. Μεταφορών: Με ενιαίο e-pass η διέλευση διοδίων σε όλους τους Αυτοκινητόδρομους

@dmin

Εγκύκλιος: Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα