Υπουργεία

Δ.Μιχαηλίδου: Κλειστά την Τρίτη τα ΚΔΑΠμεα και ΚΔΗΦ λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Χανίων σήμερα 15.02.2021 και αύριο 16.02.2021 λόγω της έντονης κακοκαιρίας (χιονόπτωσης και παγετού).

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου τα εν λόγω κέντρα θα παραμείνουν κλειστά και αύριο. Να σημειωθεί ότι κλειστά παραμένουν όλα τα άλλα ΚΔΑΠ μέχρι την 1η Μαρτίου 2021 ώρα 6.00, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) κλείνουν μόνο λόγω της κακοκαιρίας.

Μετά την κακοκαιρία θα λειτουργήσουν κανονικά με την προϋπόθεση διενέργειας τεστ (rapid ή PCR) ανά εβδομάδα στους εργαζόμενους. Επίσης, συνιστάται ο διαχωρισμός παιδιών –ενηλίκων, όπου υφίστανται παράλληλα και οι δύο ηλικιακές ομάδες. Ο διαχωρισμός μπορεί να είναι χρονικός (ανά βάρδια ) ή χωροταξικός ,και τηρώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), που κλείνουν προσωρινά λόγω του καιρού. Στην συνέχεια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί και για τη διενέργεια rapid τεστ μια φορά την εβδομάδα, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ωφελούμενους στο πλαίσιο της πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

Αναφορικά με τα τεστ στους ωφελούμενους, αυτά διενεργούνται στο βαθμό που αυτό καθίσταται εφικτό λόγω της αναπηρίας τους και μόνο εάν δεν τους προκαλείται αναστάτωση (ιδίως σε περιπτώσεις ωφελούμενων με νοητική αναπηρία ή/και Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Κλείνουν τα ΚΤΕΟ σε όλη την χώρα – Ποια εξαιρούνται

Κλείνουν οι αιτήσεις για 40 προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας

Ioannis Terzakis

Ποινή φυλάκισης έως δύο έτη σε όσους δεν πειθαρχούν στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα