Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής / ΤΜΗΜΑ Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά και την αρμόδια Αντιδήμαρχο  Χαρά Αμανατίδου, η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για την εγγραφή στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Περιόδου 2020 – 2021 που αφορά μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες  λόγω ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Με στόχο να καταστεί εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους, η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στοχεύει στη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής στα εξής παιδιά:

 1. Μαθητές γυμνασίων και λυκείων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σχολική τους επίδοση,
 2. Απόφοιτους Λυκείου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,   
 3. Μαθητές δημοτικών σχολείων  που αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα, κλπ) ή με ενδείξεις μαθησιακών δυσκολιών,
 4. Παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που χρήζουν λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω εξατομικευμένου προγράμματος και δομημένων δραστηριοτήτων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών γίνονται δεκτές τις ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή κατόπιν ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, στο Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήμνου 2, Νικόπολη, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 020185.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 • Αίτηση, η οποία χορηγείται από την υπηρεσία.
 • Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας 2020 (φορολογικό έτος 2019).
 • Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ. στο όνομα των γονέων/κηδεμόνων. Σε περίπτωση φιλοξενίας, αυτή να προκύπτει από την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση Ε1.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε το τελευταίο δίμηνο.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μονογονεικές οικογένειες

 • Διαζευγμένοι γονείς: Αντίγραφο διαζευκτηρίου (εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) και απόφαση επιμέλειας.
 • Γονείς σε διάσταση: Αίτηση διαζυγίου, προσωρινής επιμέλειας (εάν υπάρχει) ή βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ και ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας τέκνων.
 • Γονείς σε χηρεία: Ληξιαρχική πράξη θανάτου, εάν η χηρεία δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Άγαμες μητέρες: Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού στην περίπτωση που το παιδί και η οικογενειακή κατάσταση της αιτούσας δεν προκύπτουν από το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Πολύτεκνοι

 • Κάρτα πολυτεκνίας, αν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Γονείς /τέκνα με προβλήματα υγείας

 • Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για γονείς ή τέκνα με αναπηρία 67% και άνω ή 50% και άνω μόνο για περιπτώσεις ινσουλινοεξαρτώμενων (διαβήτης τύπου 1).

Επαγγελματική κατάσταση

 • Βεβαίωση χρόνου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (μπορεί να ζητηθεί και από τα ΚΕΠ).

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμοι, Προσωπικά Δεδομένα και ο ρόλος του DPO

admin

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας για τους Δημότες

Ο Δήμος Λαγκαδά κοντά στους δημότες με Κοινωνική Αλληλεγγύη

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα