Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Παρουσίαση προγράμματος για τα αδέσποτα της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της παράταξης «Ορμή Όραμα Ομάδα» του υποψήφιου δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρη Τσογκαρλίδη που είχε ως θέμα Αδέσποτα Ζώα: Συζητώντας προβλήματα και λύσεις» και πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Πανόραμα»,

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Πάρη Τσογκαρλίδη και το σχέδιο της παράταξής του για την αντιμετώπιση ενός εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων που απασχολεί όλους τους δήμους των αστικών κέντρων και είναι σε έξαρση ειδικά στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

 

«Χρέος μας ως δημοτική παράταξη, που διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου στις εκλογές του Οκτωβρίου, είναι να καταθέσουμε τις θέσεις μας και το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και να συζητήσουμε τις δικές τους απόψεις και προτάσεις. Μόνος δικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας και όπως είχα δεσμευτεί η δική μας προεκλογική εκστρατεία θα είναι εποικοδομητική. Γι’ αυτό και ως παράταξη συγκροτήσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης της μάστιγας των αδέσποτων, το οποίο μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί αντιμετωπίζοντας σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. Και το σχέδιο αυτό το εντάξαμε στις βασικές θέσεις, στις βασικές δεσμεύσεις της παράταξής μας, για να καταδείξουμε το πόσο μεγάλο είναι. Την κεντρική πρότασή μας για ένα Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων, με τη δημιουργία σύγχρονου Καταφυγίου, που συνοδεύεται κι από ένα ανταποδοτικό πρόγραμμα υιοθεσιών, την κατέθεσα από τον προηγούμενο Ιανουάριο. Και είμαι πολύ υπερήφανος, που αυτή η πρόταση έχει πλέον προστεθεί στις προτάσεις πολλών δημοτικών παρατάξεων σε όλη τη Θεσσαλονίκη, που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Σημαίνει ότι κάτι κάναμε καλά και τεκμηριωμένα, κάτι που αποδεικνύει και το δικό σας ενδιαφέρον και η παρουσία σας εδώ», τόνισε ο κ. Τσογκαρλίδης.

Το Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα, που αναλύθηκε στην εκδήλωση, αποσκοπεί στην περισυλλογή, την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, την καταγραφή, ηλεκτρονική σήμανση, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, στείρωση, αλλά και την εύρεση αναδόχου με στόχο την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων.

  • Για την υλοποίηση του προγράμματος προτείνεται μάλιστα η ίδρυση και λειτουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων σε περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, σύμφωνα με τα άρθρα 28 και 29 του Ν. 4830/2021.
  • Το Καταφύγιο προβλέπεται να είναι ένας σύγχρονος χώρος που θα πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ένας χώρος όπου θα φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα με ασφάλεια και κανόνες ευζωίας για βραχύ χρονικό διάστημα μέχρι την υιοθεσία τους ή την επανένταξή τους στον χώρο περισυλλογής τους.
  • Θα στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, να συνεργάζεται με εθελοντές φιλόζωους, αλλά και με τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου.
  • Στο χώρο φιλοξενίας των ζώων κάθε υποψήφιος ανάδοχος για υιοθεσία θα μπορεί να επισκέπτεται το Καταφύγιο για να επιλέξει το ζωάκι που επιθυμεί να υιοθετήσει.
  • Τα ζώα θα καταχωρούνται σε ειδική πλατφόρμα με αναλυτική περιγραφή, όνομα, φύλλο, ηλικία, αριθμό microchip, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φωτογραφία.
  • Επίσης, στο Καταφύγιο προβλέπεται να υπάρχει ειδικός χώρος για την περίθαλψη, εξέταση, χειρουργικές επεμβάσεις και αποθεραπεία των ζώων.

Μέχρι να ιδρυθεί το Καταφύγιο προβλέπεται η συνεργασία του Δήμου με τα φιλοζωικά σωματεία, τους κτηνιάτρους και τα υπάρχοντα καταφύγια (ξενοδοχεία σκύλων), που λειτουργούν στην περιοχή, με προκήρυξη μειοδοτικών διαγωνισμών, ώστε να γίνεται προσωρινά η διαχείριση των αδέσποτων και να περιοριστεί έτσι ο κίνδυνος νέων δυσάρεστων περιστατικών.

Προβλέπεται και η λειτουργία Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος η οποία θα συγκροτηθεί με απόφαση του δημάρχου, θα είναι πενταμελής και προτείνεται να συμμετέχουν:

  • Δυο μέλη που θα οριστούν από φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.
  • Ένας κτηνίατρος, ο οποίος θα οριστεί από τον Δήμο και θα είναι ο υπεύθυνος του Προγράμματος Διαχείρισης.
  • Ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων ή ελλείψει αυτού εκπαιδευμένος υπάλληλος του Δήμου.
  • Ένας εκπρόσωπος του Δήμου ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Επίσης, προτείνεται η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των αδέσποτων, με πρόγραμμα ομιλιών στα σχολεία από κτηνιάτρους ή μέλη φιλοζωικών σωματείων, που θα δίνουν έμφαση στην υιοθεσία των ζώων, με καλές πρακτικές από τη χώρα μας και το εξωτερικό.

«Προτείνουμε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει ο νόμος, ώστε να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα για το οποίο την ευθύνη καλώς ή κακώς φέρει ο Δήμος. Οι μέχρι σήμερα πρακτικές που ακολουθήθηκαν αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές. Και εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια σε ένα θέμα που καίει τους συμπολίτες μας. Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε το επόμενο δυσάρεστο περιστατικό για να ανοίξει εκ νέου μια άγονη κουβέντα για το ποιος φταίει ή να δηλώσουμε αδυναμία ή ακόμη χειρότερα να κλείσουμε το ζήτημα με ακόμη ένα ευχολόγιο μέχρι την επόμενη φόρα που θα βρούμε το πρόβλημα μπροστά μας. Πρακτικές, εφικτές λύσεις, που όμως απαιτούν και βούληση, διάθεση, όρεξη και γνώση για να τις υλοποιήσει ένας Δήμος. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Πως ό,τι λέμε θα το κάνουμε, επειδή μπορούμε», υπογράμμισε ο κ. Τσογκαρλίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες ενόψει των εκλογών και αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

@dmin

Δήμος Καλαμαριάς: Υποψήφια Δήμαρχος η Χρύσα Αράπογλου

@dmin

Δήμος Θέρμης: Ο Δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας και νέας νίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα